Bijgewerkt: 25 juni 2022

Explosieve stijging aantal faillissementen in Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: CBS
12-05-2009

In maart 2009 werden ruim 670 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard- meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit waren er ruim 130 meer dan in februari dit jaar. Vergeleken met een jaar eerder schoot het aantal faillissementen omhoog. Het aantal bedrijven en instellingen dat failliet ging was 410 hoger dan in maart 2008. Een dergelijk grote toename heeft zich niet eerder voorgedaan.

Hamer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De voorzittershamer (Engels: gavel, of Frans: marteau ) is een symbool van het gezag, handhaving en arbitrage. Dezelfde soort hamer is ook in gebruik tijdens veilingen, om aandacht te vragen voor uitspraken en verklaringen


Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaands gemiddelde van het aantal faillissementen.

Het voortschrijdend driemaands gemiddelde kwam in maart uit op 560, tegen 476 in februari. Het is de hoogste stand sinds het CBS begin jaren tachtig met de meting startte. Vooral de laatste maanden is het aantal faillissementen explosief gestegen. In minder dan een jaar tijd is het driemaands gemiddelde ruimschoots verdubbeld.

Check it out: De meest actuele database met faillissementenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.