Bijgewerkt: 20 april 2024

Expositie van Gerdi Wind en Ziya Akman op buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
11-05-2015

Vanaf donderdag 14 t/m zondag 31 mei 2015 is de tentoonstelling van Gerdi Wind en Ziya Akman op buitenplaats Wester-Amstel. Het werk van Gerdi Wind herken je direct als je het eenmaal gezien hebt. Het is zeer gedetailleerd, figuratief en in een realistische stijl getekend, of geschilderd. De tekeningen zijn gemaakt met Oost-Indische inkt en een heel fijn pennetje en het zijn op dit moment vooral kleine olifantjes die op het papier verschijnen. Tevens maakt zij stillevens en landschappen. Hiervoor gebruikt zij olieverf.

Foto Amstelveen
(Bron Gerdi Wind - 2015)

Gerdi Wind: 'Olifantje in mijn hand'


De wortels van Ziya Akman liggen in de mode. Hier heeft hij geleerd te kijken, met kleur te spelen en door het ontwerpen van stoffen is zijn mathematisch denken geprikkeld. Al deze kennis komt terug in zijn huidige werk, in de abstracte, dynamische, ja haast futuristische objecten en tekeningen. Maar ook in zijn landschap aquarellen, waar kleur een grote rol speelt.

Foto Amstelveen
(Bron Ziya Akman - 2015)

Mathematische Expressie van Ziya Akman


Adres: Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk-Noord 55, Amstelveen. Openingstijden: donderdag tot zondag 12:00 – 16:30 uur. Entree gratis. Honden zijn niet toegelaten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.