Bijgewerkt: 8 december 2023

Extinction Rebellion organiseert presentatie in Amstelveen over klimaatcrisis

Nieuws -> Informatief

Bron: Dick van der Spek
06-01-2020

Dinsdag 14 januari 2020 om 20:00 uur organiseert Extinction Rebellion in buurthuis De Meent een presentatie over de realiteit van de klimaatcrisis en milieuvernietiging veroorzaakt door de mensheid. We zullen in de presentatie de recentste wetenschappelijke feiten en cijfers tonen en uitleggen en de betekenis hiervan voor onze planeet en zijn bewoners.

Wij geven je de kans geven om zelf bij te dragen aan het grootschalig verminderen van CO2 uitstoot en het stoppen van de ecocide van de planten- en dierenwereld en de mensheid. Extinction Rebellion is een geweldloze sociale beweging die internationaal actief is. Wij willen een overheid die eerlijk is over de immense gevolgen van de klimaatcrisis en ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigt. Overheid, doe al het nodige om biodiversiteitsverlies onmiddellijk te stoppen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen naar netto nul in 2025. Omdat de overheden te weinig doen om de temperatuurstijging te verminderen voeren wij publieksvriendelijk acties.

Ook  willen wij dat bewoners meebeslissen over een rechtvaardige transitie via burgerraden die een cruciale rol zullen spelen in de besluitvorming. Zie ook de website: https://extinctionrebellion.nl/ Vrije toegang, ca 25 plaatsen, rolstoel toegankelijk. De presentatie is in het Nederlands. Adres: De Meent Orion 5 1186 TB Amstelveen. Met OV via lijn 55 makkelijk te bereiken (Halte Praam)Extinction Rebellion (afgekort als XR) is een wereldwijde milieubeweging met als doel niet-gewelddadige burgerlijke ongehoorzaamheid te gebruiken om overheidsmaatregelen af te dwingen om omslagpunten in het klimaatsysteem, biodiversiteitsverlies en het risico van sociale en ecologische ineenstorting te voorkomen.

Extinction Rebellion werd opgericht in het Verenigd Koninkrijk in mei 2018 met een honderdtal academici die een oproep tot actie ondertekenden in oktober 2018 en eind oktober gelanceerd door Roger Hallam en Gail Bradbrook, en andere activisten van de campagnegroep Rising Up! In november 2018 werden vijf bruggen over de rivier de Theems in Londen geblokkeerd. In april 2019 bezette Extinction Rebellion vijf prominente plaatsen in het centrum van Londen: Piccadilly Circus, Oxford Circus, Marmerboog, Waterloobrug en het gebied rond Parliament Square.

Onder verwijzing naar inspiratie van volksbewegingen zoals Occupy, Satyagraha, de suffragettes, Gene Sharp en de burgerrechtenbeweging, Extinction Rebellion wil wereldwijd steun verwerven rond een gemeenschappelijk gevoel van urgentie om de klimaatcrisis aan te pakken en het zesde massale uitsterven. Een aantal activisten van de beweging aanvaardt arrestatie en opsluiting, vergelijkbaar met de massa-arrestatietactiek van het Comité van 100 in 1961. De beweging gebruikt een omcirkelde zandloper, bekend als het uitsterfsymbool, om te waarschuwen dat de tijd voor veel soorten snel opraakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.