Bijgewerkt: 25 juli 2024

Extra subsidie voor P60

Nieuws -> P60

Bron: Amstelveens Weekblad
28-12-2006

Poppodium P60 krijgt eenmalig een extra subsidie van 29 duizend euro om ongewenste bezoekers en uitingen te weren van Global Stage TV. Dat heeft het college besloten. Global Stage is een internationaal uitzendproject van P60 op Internet. Jongeren kunnen sinds drie jaar live registraties bekijken, hun eigen profiel maken, hun eigen podium bouwen en 'eigen muziek- en beeldproducties uitwisselen. Tevens is er een chat-site.

P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Ingang P60


Op dit moment maken circa 130 duizend jongeren uit 132 landen gebruik van het project. De site wordt onderhouden door een halve fte plus een aantal vrijwilligers, maar dat is onvoldoende om alle ongewenste bezoekers en ongewenste uitingen (onder meer seksuele intimidatie en racistisch taalgebruik) te weren. Volgens het college raakt het succesvolle project daardoor beschadigd. 'Hierdoor wordt ook het vinden van sponsors sterk bemoeilijkt,' aldus B en W.

Het college wil daarom P60 eenmalig 29 duizend euro geven. Dat geld wordt onder andere gebruikt voor een 'opschoningsactie'.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.