Bijgewerkt: 23 maart 2023

Extra bijdrage voor inrichting P60

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
03-10-2007

De gemeente neemt toch de kosten voor inrichting en aanschaf van meubilair voor de aanbouw van poppodium P60 voor haar rekening. Dat heeft een meerderheid in de gemeenteraad woensdagavond besloten door een amendement aan te nemen dat was ingediend door GroenLinks, D66 en PvdA. Alleen ChristenUnie en VVD stemden tegen.

Een raadsmeerderheid stemde er tevens mee in om drie ton extra uit te trekken in verband met de gestegen bouwkosten voor de aanbouw. In 2006 was al 1,7 miljoen euro ter beschikking gesteld voor uitbreiding van P60. Dat bedrag was onder meer bestemd voor realisatie van een laad en losperron, een kantoorruimte, ‘backstage’ voorzieningen en oefenstudio’s.

P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De ingang van P60


Inmiddels is bij uitwerking van de plannen gebleken dat mede in verband met eisen van de brandweer en met het oog op de arbeidsomstandigheden het budget ontoereikend is. Bovendien zijn de prijzen in de bouwwereld gestegen.

B en W hadden de raad daarom voorgesteld om drie ton extra uit trekken voor de aanbouw. Maar het college wilde daarbij niet ook nog eens de inrichtingskosten (92 duizend euro) voor zijn rekening nemen.

P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De backstageroom in P60


GroenLinks, D66 en PvdA waren het daarmee niet eens, omdat de inrichtingskosten wel in het oorspronkelijke budget voor de aanbouw waren opgenomen. Ze wezen er in het amendement op dat P60 ook niet over reserves budget, waaruit dergelijke bedragen gefinancierd kunnen worden. ‘Het financieren van deze kosten door P60 zal dan ook leiden tot voorzienbare problemen die toch weer bij de gemeente terugkeren.”

Nadat wethouder Frans Hellendall had aangegeven dat de staat van de gemeentelijke financiën een dergelijke extra uitgave wel toeliet, stemde een raadsmeerderheid in met het amendement.

P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het podium van P60, links met de bar


VVD wilde met de tegenstem een signaal afgeven dat het college voortaan voorzichtiger moet begroten bij dergelijke bouwprojecten. ChristenUnie stemde op principiële gronden tegen. De partij vindt subsidiëring van een poppodium een onjuiste zaak, omdat het diensten aanbiedt die de gewone horeca ook kan aanbieden. CU ziet technofeesten en popconcerten als een commerciële activiteiten en vindt dat popmuziek niet tot kunst en cultuur gerekend mag worden.

Burgerbelangen verleende wèl steun aan het amendement, maar stemde tégen het raadsvoorstel. Ook dat was bedoeld als protest tegen het overschrijden van het beschikbaar gestelde budget voor de aanbouw .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.