Bijgewerkt: 3 december 2021

Extra controle elektronische apparatuur op Schiphol voor vlucht naar VS

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Amsterdam Airport
07-07-2014

Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten moeten vanaf dinsdag 8 juli 2014 rekening houden met een extra controle van de elektronische apparatuur in hun handbagage. Reizigers moeten hun apparatuur uit de beschermingshoes halen en aanzetten. Hierna mag de reiziger de elektronische apparatuur meenemen aan boord. De maatregel geldt alleen voor handbagage.

De maatregel geldt voor alle elektronica met batterijen, zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers. Als de apparatuur niet aangezet kan worden, of niet uit de beschermhoes gehaald kan worden, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Na de landing op Schiphol Airport op 7 juli 2014


De extra controle vindt plaats aan de gate, voor het boarden en geldt alleen voor de ruim 30 dagelijkse rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten. Schiphol stelt alles in het werk om extra wachttijd te voorkomen. Reizigers kunnen bij hun luchtvaartmaatschappij informeren hoe laat ze op de luchthaven aanwezig moeten zijn.

Transportation Security Administration

De maatregel is afkomstig van de US Transportation Security Administration (TSA) die heeft mensen die rechtstreeks naar de VS vliegen gewaarschuwd, dat op de buitenlandse vliegvelden strengere controles met betrekking tot elektronische apparaten worden uitgevoerd. Schiphol volgt zeer snel het US beleid op en begint met de extra controles op dinsdag 8 juli 2014 op de lijnvluchten naar de Verenigde Staten van Amerika.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS