Bijgewerkt: 24 maart 2023

Extra controle in het Amsterdamse Bos om afsteken van vuurwerk

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
21-12-2018

In de decembermaand controleert de Boswachterij van het Amsterdamse Bos extra op het afsteken van vuurwerk. Voor Oudejaarsdag 18.00 uur en op plaatsen, waar dieren worden gehouden mag geen vuurwerk worden afgestoken in het Amsterdamse Bos. Boswachters en politie controleren daar in de decembermaand op. Omdat we jaarlijks meldingen ontvangen over vuurwerk en het ook zelf signaleren, zet onze Boswachterij hier deze periode extra op in.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Schotse Hooglander koeien in de Schinkelpolder in maart 2014De harde knallen en het licht van vuurwerk is voor dieren een bron van stress. De wilde dieren in het Bos, de Schotse Hooglanders, het vee bij de Geitenboerderij, Boerderij Meerzicht en de maneges en de honden en paarden van de bezoekers, ze kunnen er allemaal enorm van schrikken.

Als een hond in paniek het Bos uit rent of een paard met ruiter schrikt van afgestoken vuurwerk kan het ook gevaar opleveren. Daarnaast wordt jaarlijks helaas ook straatmeubilair van het Amsterdamse Bos vernield met vuurwerk. Bij het aantreffen van vuurwerk en of verdachte personen zal dan ook worden opgetreden middels het protocol van politie. Wie zelf iets verdachts in het Bos ziet kan dit ter plekke doorgeven aan onze boswachters: 06-29081628. (bel bij spoed natuurlijk 112).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.