Bijgewerkt: 12 april 2021

Extra handhavers op straat in Amstelveen door de corona maatregelen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-03-2020

De gemeente Amstelveen zet zeven dagen per week extra handhavers op straat in die erop toezien of ondernemers en inwoners de corona maatregelen naleven. Hiervoor springen handhavers van andere afdelingen, zoals parkeer- en woonfraudecontroleurs, naast hun reguliere werk bij. Het Rijk en de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland nemen verschillende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorbeelden zijn 1,5 meter afstand houden van elkaar, groepsvorming van drie of meer mensen (anders dan een gezin) zonder afstand te houden en het zich niet begeven op afgesloten plekken, zoals pannaveldjes, voetbalkooien en sportvelden. Hiervoor is extra inzet van handhaving nodig op alle dagen van de week.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Wethouder Raat voor de ingang van de supermarkt Albert Heijn in Maalderij met handhavers


Prioriteiten stellen. Normaal gesproken zijn er op donderdag tot en met zaterdag meer handhavers op straat dan de rest van de week. Dit is na de corona-uitbraak veranderd. 'Het overgrote deel van de Amstelveners houdt zich aan de maatregelen, maar dat geldt niet voor iedereen. De volksgezondheid staat voorop en daarom zetten we fors in op handhaving. We zetten handhavers van andere afdelingen in, zodat we zeven dagen per week zichtbaar aanwezig zijn op straat. Er lopen dagelijks minimaal 6 boa’s (bijzondere opsporingsambtenaren) rond in de verschillende wijken. Zij zijn herkenbaar aan hun uniform. Daarnaast zetten we dagelijks een wisselend aantal toezichthouders in burger in. Bijvoorbeeld de medewerkers van het anti-inbrakenteam die het op dit moment rustiger hebben vanwege de thuisblijfmaatregel. Hun reguliere werk gaat ook gewoon door, maar we bekijken goed waar in deze tijd de prioriteiten liggen.' – zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Wethouder Raat met de handhavers op de scooter op de parkeerplaats van Voetbalvereniging RKSV RODA '23 aan de Noorddammerweg 48 in Amstelveen


Waarschuwen. Wethouder Herbert Raat draait de komende tijd wekelijks diensten mee met de handhavers. Hij wil hen hiermee een hart onder de riem steken en ontdekken waar zij tegenaan lopen in hun werk. 'Deze mannen en vrouwen lopen elke dag risico’s om ervoor te zorgen dat Amstelveners die bijvoorbeeld boodschappen moeten doen zich veilig op straat kunnen begeven. Vorige week heb ik al een eerste dienst meegelopen en gezien wat voor belangrijk werk zij doen. Zo zijn er meerdere waarschuwingen uitgedeeld aan jongeren die het groepsverbod negeerden. Ons uitgangspunt is het gesprek aangaan met overtreders. We delen niet zomaar boetes uit, maar rekenen daarbij wel op medewerking. Respect voor onze handhavers!'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.