Bijgewerkt: 28 september 2021

Extra onderhoud aan de brug bij Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
28-09-2016

De provincie Noord-Holland werkt van maandag 17 oktober tot en met woensdag 9 november 2016 aan de brug Ouderkerk (N522) in Ouderkerk aan de Amstel. De werkzaamheden bestaan uit het herstellen van de hoofdliggers en vervangen van het stalen rijdek en de bordessen van de voetpaden. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de brug veilig kan worden gebruikt tot deze in 2018 wordt vervangen.

Afsluiting gemotoriseerd verkeer. Gedurende de hele periode is de brug afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Autoverkeer wordt omgeleid via de A2 en A9, en vice versa. Omdat landbouwverkeer daar niet is toegestaan, wordt daarvoor een omleiding ingesteld via de Amsteldijk Noord, Amsteldijk, De Borcht, Europaboulevard, President Kennedylaan, brug over de Amstel in de Nieuwe Utrechtseweg, Jan Vroegopsingel, Ouderkerkdijk, Binnenweg en het Hogereinde Noord, en vice versa. De R-net bussen van Connexxion rijden een aangepaste route. Informatie hierover vindt u voorafgaande aan de werkzaamheden op www.connexxion.nl onder Omleidingen en storingen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De provincie Noord-Holland werkt van maandag 17 oktober tot en met woensdag 9 november 2016 aan de brug Ouderkerk (N522) in Ouderkerk aan de Amstel


Afsluiting (brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen van 17 oktober tot en met 6 november 2016 gebruik blijven maken van de brug. Uit veiligheidsoogpunt worden (brom)fietsers verzocht ter hoogte van de werkzaamheden af te stappen. Van 7 tot en met 9 november 2016 is de brug ook afgesloten voor (brom)fietsers en voetgangers. Zij kunnen dan gebruik maken van een naast de brug gelegen pontje. 

Geen bediening scheepvaart. Tijdens de werkzaamheden aan de brug is een onderdoorvaart mogelijk voor schepen tot 2.69 meter. Voor schepen hoger dan 2.69 meter geldt gedurende de hele periode een stremming en wordt een omleiding ingesteld. Informatie is voorafgaande aan de werkzaamheden te lezen op www.vaarweginformatie.nl onder 'Actuele berichtgeving'.

Meer informatie. Met vragen, of klachten over de werkzaamheden kunt u terecht bij het Servicepunt provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.