Bijgewerkt: 27 juni 2022

Extra ondersteuning voor leerlingen van scholengemeenschap Panta Rhei

Nieuws -> Informatief

Bron: Sg Panta Rhei
31-05-2021

Scholengemeenschap Panta Rhei biedt leerlingen uit leerjaar een en twee extra ondersteuning om achterstanden door corona weg te werken. Deelnemende leerlingen zijn enthousiast en hun motivatie groeit. Duidelijke vooruitgang is zichtbaar.

In maart 2021 is op grond van de rapportcijfers bepaald welke onderbouwleerlingen in aanmerking komen voor ondersteuning. Leerlingen kunnen bijles krijgen voor één of twee vakken; voor elk vak twee dagen per week. Er zijn bijlessen ofwel ondersteuningsuren voor Nederlands, Engels, wiskunde en HPO (Huiswerk, Plannen en Organiseren). Om veel persoonlijke aandacht te kunnen geven tellen de groepjes gemiddeld zes leerlingen. Ingehuurde onderwijsondersteuners van Lyceo vullen de eigen docenten aan.

Foto Amstelveen
(Foto Sg Panta Rhei - 2021)

Smarties helpen om breuken te begrijpen tijdens het ondersteunings-uur voor wiskunde in Scholengemeenschap Panta Rhei


De ondersteuningsuren zijn ingeroosterd na de lesuren op school. Nu de groepen gesplitst zijn vanwege corona, is er een ochtendgroep en een middaggroep. Het dagdeel dat een leerling niet op school is, werkt hij thuis aan de weektaak. Tijdens die uren bellen de docenten die de ondersteuningsuren geven, via Teams met hun leerlingen. Daarbij beantwoorden ze vragen, maar informeren ze ook naar zaken als studievoortgang en het welzijn. Leerlingen die de ondersteuningsuren niet volgen, kunnen zelf inbellen met vragen.

Ongeveer de helft van de onderbouwleerlingen maakt gebruik van de plusuren en inbeluren. Ze vertellen dat ze er veel aan hebben. Ze begrijpen de lesstof beter en hun cijfers stijgen. Vooral bij wiskunde is dit over de hele linie al goed zichtbaar. De motivatie van de leerlingen groeit, zeker bij hen die het lastig vinden om thuis aan de computer schoolwerk te doen. De band die ze opbouwen met hun bijlesdocent helpt om aan het leren te gaan. De ondersteuning duurt tot aan de zomervakantie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.