Bijgewerkt: 29 februari 2024

Extra plekken voor een gratis Energiefixer in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-12-2022

Inwoners van Amstelveen die recht hebben op de energietoeslag van € 1.300 en inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen kosteloos een Energiefixer aanvragen.

De Energiefixers voeren energiebesparende maatregelen uit die de energierekening direct verlagen. Ook de materialen die ze meenemen, zoals ledlampen en isolatiemateriaal voor de leidingen, zijn gratis. De gemeente helpt hiermee inwoners om de energiekosten te verlagen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Nu het zo koud is stijgt het energieverbruik en wordt het belang van energiebesparing nog groter. De energiekosten kun je met een aantal eenvoudige maatregelen verlagen. Ruim 20 procent van het gasverbruik gaat bijvoorbeeld op aan warm water voor de badkamer en keuken. Een waterbesparende douchekop, leidingisolatie en het ontluchten van de radiatoren dragen bij aan het verlagen van dat verbruik.'

'Wij horen vaak van inwoners dat ze erg verrast zijn over alle mogelijkheden om te besparen. Vaak zetten ze de verwarming al lager en douchen ze al korter, maar er kan nog zoveel meer. Wij delen energiebesparende tips tijdens het bezoek en dat motiveert om zelf ook aan de slag te gaan' - vertelt Nikki van der Zwet Slotenmaker, Energiefixer.

Foto Amstelveen
(Bron Nikki van der Zwet Slotenmaker - 2022)

Nikki van der Zwet Slotenmaker student aan de Universiteit van Amsterdam en Energy Fixer bij REL (Regionaal Energieloket)

Energiebesparende maatregelen:  De energiefixer komt op afspraak langs bij de woning met energiebesparende maatregelen ter waarde van € 100. Tijdens het huisbezoek wordt er, als het nodig is, het volgende aangepakt: Het installeren van energiezuinige ledlampen, het aanbrengen van tochtstrips, het plaatsen van radiatorfolie, het plaatsen van een radiatorventilator, het isoleren van leidingen, het plaatsen van een waterbesparende douchekop, hHet ontluchten van radiatoren, advies over uw stookgedrag om energie te besparen. Voorwaarden en aanvragen. Inwoners die de energietoeslag hebben ontvangen en inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen een Energiefixer aanvragen via https://regionaalenergieloket.nl/amstelveen . Aanvragen kan eenmalig. Vraag de Energiefixer snel aan, want op=op.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.