Bijgewerkt: 25 juli 2024

Extra stageplekken nodig voor MBO-leerlingen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-11-2012

MBO-leerlingen kunnen moeilijk een geschikte stageplek vinden. Dit is één van de conclusies uit de onlangs gehouden jongerenpeiling (pdf) onder 5000 Amstelveense jongeren tussen de 10 en 23 jaar. Ruim 1800 van hen vulde de vragenlijst in. De jongerenpeiling geeft aan, wat er speelt onder jongeren. Waar houden zij zich mee bezig, welke zaken vinden ze belangrijk en waar kunnen zij wat hulp gebruiken.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Wethouder Herbert Raat (VVD) van jeugd en onderwijs: ‘Door regelmatig met jongeren te spreken weten we natuurlijk op hoofdlijnen wat er speelt onder jongeren. Dit onderzoek geeft extra informatie op specifieke onderwerpen, waar we als college direct mee aan de slag kunnen. Zo hebben we de afgelopen maanden onder andere extra stageplekken gecreëerd voor MBO-leerlingen. We nemen zo zelf verantwoordelijkheid voor deze groep en hopen, dat het bedrijven en ondernemers in onze stad ook over de streep trekt’.

Uit de jongerenpeiling blijkt verder, dat 100 jongeren interesse hebben in vrijwilligerswerk, tienercentra door weinig jongeren worden bezocht, steeds minder jongeren lid zijn van een sportvereniging, het aantal jongeren dat aangeeft drank en drugs te gebruiken is afgenomen alsook het percentage jongeren, dat liever niet op bepaalde plekken in de stad komt.

van zanen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen


Burgemeester Jan van Zanen:’We nemen deze uitkomsten serieus. Met veel zaken zijn we al aan de slag gegaan, of gaan we op korte termijn mee aan de slag. Zo heeft de Vrijwilligerscentrale samen met de gemeente onlangs een speeddate georganiseerd om jongeren en organisaties met elkaar kennis te laten maken, bepalen we in de loop van 2013, hoe het verder moet met de tienercentra, komt in de nota sport te staan welke acties ondernomen worden om meer jeugdigen aan het sporten te krijgen en blijven we inzetten op preventieprogramma’s over alcohol en drugs’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.