Bijgewerkt: 10 mei 2021

FNV protesteert tegen bezuinigingen

Nieuws -> Sociaal

Bron: FNV
05-10-2011

De FNV protesteert op woensdag 5 oktober 2011 om 15.30 uur op het Plein in Den Haag tegen de bezuinigingen op de Wajong, WSW en bijstand. Een vallende man zal dan laten zien, welk lot kwetsbaar Nederland te wachten staat, als dit kabinet zijn plannen doorzet.

De Tweede Kamer vergadert dinsdag en woensdag opnieuw over de verslechtering van de Bijstandswet. De Kamer sprak vorige week al over een verlaging van de bijstand met honderd euro per maand. FNV-bestuurder Leo Hartveld gaat woensdag tijdens de actie in gesprek met diverse Kamerleden. ‘Dit is dé grootste bezuiniging op de sociale zekerheid van de afgelopen 20 jaar, dat mag niet gebeuren. En daarom spring ik in de bres voor kwetsbaar Nederland.’

Laat kwetsbaar Nederland niet vallen

Op internet en met advertenties en spotjes is Nederlands grootste vereniging van werkende mensen hiertegen een campagne begonnen. Het motto is: ‘Laat kwetsbaar Nederland niet vallen’. De FNV-campagne bestaat uit een actiewebsite, spotjes op Radio 1, 3 en 538 en advertenties in landelijke dagbladen.

Op de website www.laatzenietvallen.nl  staat alle informatie over de bezuinigingen. Mensen kunnen hun eigen verhaal uploaden, filmpjes doorsturen en een petitie sturen aan Tweede Kamerfracties.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.