Bijgewerkt: 2 december 2023

FNV vindt kabinetsplan om 65-plussers langer werken desastreus

Nieuws -> Informatief

Bron: FNV
31-10-2014

Het kabinetsplan om 65-plussers langer aan het werk te houden is desastreus voor werkend Nederland. Op deze manier worden 65-plussers goedkoper dan jongere werkenden die nu zo hard een baan nodig hebben. Het kabinet moet juist inzetten op het aan het werk helpen van mensen onder de pensioengerechtigde leeftijd. De FNV vindt het onbegrijpelijk, dat het kabinet de AOW-leeftijd verhoogt en daarnaast ook nog eens AOW'ers goedkoper aan het werk wil houden.

Federatie Nederlandse Vakbeweging-voorzitter Ton Heerts: 'Dit is een verkeerde maatregel op een totaal verkeerd moment en een dolk in de rug van hardwerkend Nederland. Er zitten nog steeds ruim 600 duizend mensen werkloos thuis, daar moet eerst een oplossing voor komen. Ouderen die na de pensioengerechtigde leeftijd mogen blijven doorwerken zullen de banen innemen van jongere werkenden. Als ik zie hoeveel 55-plussers nu werkloos zijn, dan is dit plan desastreus voor hen. En dat geldt ook voor jongeren die nu al zoveel moeite hebben om aan het werk te komen.'

Foto Amstelveen
(Bron FNV - 2013)

Ton Heerts: 'Dit is een verkeerde maatregel op een totaal verkeerd moment en een dolk in de rug van hardwerkend Nederland'


Het kabinet zou nu volgens de FNV andere prioriteiten moeten stellen dan het aan het werk helpen van goedkope krachten. "De verdringing van banen, in combinatie met het feit, dat er voor deze 65-plussers geen werknemersverzekeringen betaald hoeven te worden, zorgt voor valse concurrentie tussen werkenden", zegt Heerts. "Daarnaast breekt dit ons sociale zekerheidstelsel nog verder af, aangezien deze ouderen geen bijdrage aan de werknemersverzekeringen zullen leveren. Het kabinet moet werk maken van het creëren van banen, niet van deze scheefgroei op de arbeidsmarkt. Pak de werkloosheid aan, in plaats van hem te vergroten."

Volgens Heerts wordt met dit plan wederom de middenklasse in Nederland hard geraakt. "Als ik vandaag weer lees, dat vele Nederlanders nog een naheffing kunnen verwachten van de Belastingdienst en deze kabinetsmaatregel ook hun banen verder op het spel zet, dan is het voor mij klip en klaar, dat dit kabinet hardwerkend Nederland keihard treft."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.