Bijgewerkt: 26 mei 2024

Favoriete muurschildering gekozen op het busstation

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-04-2024

De gemeente Amstelveen is bezig om busstation Amstelveen in het Stadshart een opknapbeurt te geven. Ze vinden het belangrijk dat het busstation een aantrekkelijke uitstraling krijgt. Sinds kort wordt intensiever schoongemaakt en is de verlichting verbeterd. Op korte termijn krijgt het plafond van het overdekte deel van het busstation een hogedrukreiniging. Verder heeft er een gerichte actie plaatsgevonden om weesfietsen en fietswrakken te verwijderen.

Een andere actie is het aanbrengen van kunst om bij te dragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende passagiers. Ze plaatsen hiervoor een afscheidingswand in de hoek van het busstation onder de op- en afrit van de erboven gelegen parkeergarage van bijna 4 meter hoog en 12 meter breed.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2024)

Het werk 'Onderwegdromen' van kunstenares Irene Brok

De gemeente Amstelveen heeft op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) twee lokale kunstenaars uitgenodigd om op deze wand een muurschildering te realiseren om het aanzien van deze wand én het busstation te verfraaien. De keuze van Amstelveners was doorslaggevend! 742 mensen brachten hun stem uit en  stem mee en hun favoriete ontwerp 'Onderwegdromen' van kunstenares Irene Brok komt binnenkort terug in het busstation!

Bij dit ontwerp van Irene Brok kun je als kijker lekker wegdromen: de werkelijkheid en de fantasie gaan in elkaar over. Voor het ontwerp voor het busstation zie je ervaring van reizen in het openbaar vervoer terug. Uit het raam starend zie je de stad en het landschap aan je voorbij trekken, terwijl je gedachten de vrije loop kunnen gaan. Verschillende dagdromen vervliegen als je uitstapt op de plaats van bestemming.

Irene Brok (1990) is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar die in 2020 afstudeerde in beeldende kunst aan de Rietveld Academie. Haar schilderijen en ruimtelijke installaties komen voort uit een fascinatie voor sociaalpsychologische processen, zoals flirten of dromen. Ze proberen de proporties te ontwrichten, waarmee we gewoonlijk onze relaties met andere mensen of objecten en de ruimtes waarin ze bestaan, begrijpen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.