Bijgewerkt: 29 november 2022

Febo opent filiaal in Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveenweb
12-10-2012

De eigenaar van grand café Dixie op het Stadsplein van Amstelveen de heer Hans Gort, opent een Febo-filiaal in het Stadshart. De zaak komt op de Rembrandtweg 24, in het pand waar vroeger Bert van Vulpen Makelaardij gehuisvest was. De medewerkers van het bouwbedrijf die de verbouwing uitvoeren, vertelden dat Febo Amstelveen eind oktober 2012 wordt geopend. Dus nog 1 ½ week ongeveer en dan kan iedereen van de heerlijke kroketten, frikadellen, hamburgers, kippenbout en andere snacks genieten.

febo Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

FEBO plakkaat in het Stadshart Amstelveen


febo Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De ingang van FEBO Amstelveen op 12 oktober 2012


Maison Febo

In 1942 werd Maison Febo brood- en banketbakkerij opgericht door Johan Izaäk de Borst (1919-2008). Wat begon als een bakkerswinkel, groeide uit tot een krokettenautomaat, waar De Borst zelfgemaakte kroketten had verkocht. De naam 'Febo' is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat in de Pijp in Amsterdam.

De eerste krokettenautomaat opende hij in 1960 aan de Karperweg, om de hoek van de bakkerij aan de Amstelveenseweg. Kwaliteit leveren vond hij belangrijk. Hij liet een moderne keuken bouwen in de oude bakkerij, waar meer kroketten konden worden gemaakt en de bakkerswinkel werd gesloten. De Febo-organisatie is een franchiseorganisatie. In 2012 telde de keten meer dan 65 vestigingen in Nederland. (Bron Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.