Bijgewerkt: 28 september 2023

Feestelijk adventscantate van Telemann in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
19-11-2022

Zondag 27 november 2022 wordt 's middags om 16:30 uur in een muzikale vesper in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, een feestelijke cantate uitgevoerd van de barokke componist Georg Philipp Telemann. De toegang is vrij, er wordt na afloop een gift gevraagd om de onkosten die gemaakt worden te bestrijden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Cantor-organist Henk Trommel speelt op het Flentrop orgel van de Kruiskerk in Amstelveen

Omdat op zondag 27 november een nieuw kerkelijk jaar begint, is door Henk Trommel die de muzikale leiding heeft, een adventscantate gekozen: Machet die Tore weit (Open wijd de poorten), want onze Redder is in aantocht.

De uitvoering van de aria’s uit de cantate gebeurt door de solisten Nienke Oosterwijk (sopraan) en Christiaan Peters (bas). De Vesperscantorij zingt de koordelen en een barokensemble zorgt voor de instrumentale begeleiding. Peter Ouwerkerk is organist en Henk Trommel dirigeert. Liturg is ds Roel Knijff. De vesper duurt een uur. Adres: https://pga-b.nl/kruiskerk-amstelveen/ van der Veerelaan 30a 1181 RB AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.