Bijgewerkt: 29 maart 2024

Feestelijk kick-off 'Maatschappelijke Stages' in Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
23-09-2011

Op donderdag 22 september 2011 vonden in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn feestelijke Kick-off manifestaties plaats voor de officiële start van het project 'Maatschappelijke Stages'. Doel is leerlingen uit het voortgezet onderwijs bekend te maken met de mogelijkheden. Een maatschappelijke stage raakt iedereen, het is dé manier om mensen in je omgeving te helpen.

stage Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Veel jongeren wachten voor P60


stage Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

'Compliment voor Cardanus' -aldus drs. Jaap Brummelkamp van StageRage


Vanaf het schooljaar 2011-2012 zijn alle nieuwe scholieren in Nederland in het voortgezet onderwijs verplicht om tijdens hun schoolcarrière 30 uur een Maatschappelijke Stage te lopen. Elke gemeente is verantwoordelijk voor het eigen beleid rond de maatschappelijke stage. Voor regio Amstelland heeft stichting Cardanus de organisatie van de maatschappelijke stages in handen. Waarvan Brummelkamp, die landelijk vijf jaar de faciliterende website Stagerage beheert en met vele stagemakelaars te maken heeft, vindt dat dit uitstekend verloopt.

stage Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD) en wethouder Jacqueline Koops (CU) op het P60 podium


Leerlingen, docenten, makelaars en stageaanbieders werken allemaal samen in één StageRage. Opvallend is, dat de makelaarsrol van het georganiseerde vrijwilligerswerk dé oplossing is voor het verkrijgen van stageplaatsen en het begeleiden van maatschappelijk stagiaires. Brummelkamp, als enthousiast standhouder op de regionale aftrap in poppodium P60 van de maatschappelijke stages van scholieren in Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer, vertelt dat de hele regio Amstelland met één StageRage werkt.

stage Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Lange Frans op het podium


stage Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Lange Frans in gesprek met de jongeren in P60


De gemeenten Amstelveen, Uithoorn, Ouder-Amstel en Aalsmeer hebben een dusdanige samenwerking tot stand gebracht, dat men met drie verschillende makelaars in één StageRage werkt. De makelaars werken samen vanuit Vrijwilligerscentrale Cardanus, die al sinds 2004 bemiddelt tussen scholier, school en organisatie.

Het programma wordt wat vacatures betreft "gevoed" uit verschillende vacaturebanken. De deelnemende scholen zijn Hermann Wesselink College, Wellant College De Groenstrook, Wellant College Westplas MAVO, Amstelveen College, Keizer Karel College, Alkwin Kollege en de Thamen R.K. Scholengemeenschap

De manifestatie in P60 werd een groot succes. Met Lange Frans als bekende rapper attractie, met kramen van organisaties die stages aanboden, zoals Cardanus zelf, maar ook Vita, Handicap en Brandweer Amsterdam-Amstelland.

stage Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Een jongeman in gesprek over een stage bij de tafel van Cardanus


Voor meer info: zie www.mas-amstelland.nl (de regionale website voor maatschappelijke stages), www.stagerage.nl  (programma voor invoering van deze stages), of neem contact op met een van de stagemakelaars:

Voor Amstelveen: Elly Geelkerken, tel. 06 23 53 6572, egeelkerken@cardanus.nl

Voor Aalsmeer: Jacqueline Valkenburg, tel. 06 3072 2404, jvalkenburg@cardanus.nl

Voor Uithoorn: Rob Brink, tel. 06 2073 0223, rbrink@cardanus.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.