Bijgewerkt: 22 september 2021

Feestelijke opening opgeknapte Smeenklaan

Nieuws -> Informatief

Bron: Bewonerscommissie Smeenklaan
29-03-2014

Op donderdag 3 april 2014 om 10:30 zal de Smeenklaan letterlijk in de bloemetjes worden gezet. De Bewonerscommissie Smeenklaan (hoogbouw), Wijkplatform Patrimonium en wethouder Levie zullen dan samen symbolisch de laatste opknapactie uitvoeren bij de brug tegenover de hoogbouw aan de Smeenklaan.

Zo'n twee jaar geleden zijn de plannen onder de flatbewoners ontstaan om de leefbaarheid in de straat te verbeteren. Zowel de hoogbouw als de laagbouw waren toe aan een opfrissing. De veelal oudere bewoners die in de straat wonen ondervonden last van ongelijke bestrating, verouderde bankjes en een woonomgeving die toe was aan onderhoud. “Het mocht wel weer eens wat gezelliger worden,” -werd er onderling gezegd.

Foto Amstelveen
(Foto Bewonerscommissie Smeenklaan - 2014)

Flatgebouw aan de Smeenklaan


Samen met de gemeente Amstelveen en woningcorporatie Eigen Haard hebben de Bewonerscommissie en het Wijkpunt veel werk verricht. Eigen Haard heeft veel tijd gestoken in het onderhoud van de woningen. De hoogbouw is opnieuw in de verf gezet en de laagbouw is volledig onder handen genomen. Behalve schilderwerk hebben ze onder andere terrassen opgehoogd en zijn de huizen voorzien van dakisolatie. Ook konden de bewoners kiezen voor een extra isolatiepakket van de ramen en vloer. Verder heeft de gemeente het groen aangepakt, nieuwe bankjes geplaatst en knusse hofjes gecreëerd met beplanting. Ook hebben ze veel bestrating vernieuwd en weer gelijk gelegd.

Foto Amstelveen
(Foto Bewonerscommissie Smeenklaan - 2014)

Laagbouw aan de Smeenklaan


De Bewonerscommissie heeft zich hard gemaakt voor meer sfeer in de vorm van bloeiende planten. Plantenbakken zijn vervangen, aan de brug zijn plantenbakken gekomen en zelfs de benedenbewoners van de hoogbouw hebben plantenbakken aan de muur gekregen. De bewoners hebben soms best hinder gehad van al het grootschalig onderhoud, maar het resultaat mag er wezen. De straat is weer een gezellige en uitnodigende omgeving. Nu nog het zonnetje erbij en het is weer genieten op de Smeenklaan!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.