Feestelijke opening van het 'vernieuwbouwde' Keizer Karel College
Nieuws -> InformatiefBron: KKC
29-09-2022
Na een (school)jaar intensief verbouwen opent het Keizer Karel College in Amstelveen op donderdag 6 oktober 2022 officieel de deuren van het vernieuwde gebouw. Wethouder Floor Gordon onthult het nieuwe gevelbord, een cadeau van de gemeente Amstelveen, dat aan de buitenmuur van de school hangt.
(Foto Jorrit Lousberg/ Dura Vermeer - 2022)
De gerenoveerde gang van het Keizer Karel College
De opening wordt gevierd tijdens een feestelijk onderwijsevenement met als thema ‘Liefde voor leren’. Vooraanstaande sprekers op het gebied van onderwijs en onderwijsvernieuwing, zoals Jelle Jolles, Martijn van der Spoel en Lia Voerman geven lezingen en workshops. Uiteraard is het voor genodigden ook een mooie kans om het spectaculaire nieuwe gebouw voor het eerst van binnen te zien.
(Foto Jorrit Lousberg/Dura Vermeer - 2022)
Een gerenoveerd klaslokaal van het Keizer Karel College
Het vernieuwde Keizer Karel College heeft een ware transformatie ondergaan. Veel (oud-) leerlingen zullen hun school niet meer herkennen. Waar de school eerst bestond uit klaslokalen en gangen is deze nu verdeeld in vier gebieden: de exacte vakken, de talen, de maatschappelijke vakken en de kunstvakken. Leerlingen volgen hun klassikale lessen nog steeds in lokalen. Deze zijn nu gelegen aan de nieuwe zogeheten leerpleinen waar leerlingen de kans krijgen hun eigen leerproces vorm te geven.
(Foto Patrick Siemons - 2022)
Mevrouw Nan Botting rector van het Keizer Karel College
Rector Nan Botting: 'Het Keizer Karel College bestaat dit jaar 65 jaar. Dit betekent dat de oudste school van Amstelveen zich al 65 jaar bezighoudt met onderwijs en het leren van jongeren. In het nieuwe gebouw kan de school de jarenlange ervaring combineren met de innovatieve kijk op onderwijs. Op het Keizer Karel College krijgt de leerling volop keuzemogelijkheden om op allerlei manieren te leren: in de klas, op een leerplein, met elkaar of alleen.'
Bij dit ambitieuze project stonden twee uitgangspunten centraal. Ten eerste ondersteunt de nieuwe indeling en vormgeving van het gebouw de onderwijsvisie van de school. Het tweede uitgangspunt was een goede en gezonde leer- en werkomgeving. Het nieuwe gebouw is duurzaam, heeft een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.