Bijgewerkt: 26 november 2022

Fellows Bigband begint met uniek Amstelveens liedjes project

Nieuws -> Informatief

Bron: Rens Groenendijk
21-02-2014

De Fellows Bigband is een uniek project begonnen om twee liederen te maken over Amstelveen. Het orkest doet een oproep aan lezers om daarvoor gedichten en teksten in te sturen. In één lied is ruimte om tussendoor korte gedichten voor te dragen, in het andere worden delen van ingestuurde teksten verwerkt.

Op 10 mei 2014 gaan de nieuwe muziekstukken in première, tijdens een feestelijk concert in het Noorddamcentrum in Amstelveen-Bovenkerk. Het project past perfect bij allerlei activiteiten rond de viering van het feit, dat de gemeente in 2014 vijftig jaar de naam Amstelveen draagt.

Fellows Amstelveen
(Foto Rens Groenendijk - 2012)

De Fellows Bigband speelt op 16 december 2012 voor de Voedselbank, een liefdadigheidsconcert georganiseerd door de Rotaryclub Haarlemmermeer in Pier K in Nieuw-Vennep


De melodie van beide liederen is geschreven door jazztrompettist en componist Loet van der Lee, tevens bandleider van de Fellows Bigband. De stukken heten ‘Amstelveen Leeft’ en ‘Big Bounce Bovenkerk’. Voor de tekst vraagt de band een bijdrage van inwoners van Amstelveen en omgeving.

Ze mogen schrijven over hun dromen, geliefde plekken, herinneringen en ideeën over hun woonplaats. Het orkest wil met het project vooral proberen het Amstelveen van nu naar voren te brengen, dus inzendingen met een dergelijk thema hebben de voorkeur. Maar in de keuze van het onderwerp en de vorm staan de inzenders geheel vrij.

Leerlingen van het Herman Wesselink College te Amstelveen hebben reeds teksten ingestuurd voor het nieuwe Amstelveenlied. Een commissie gevormd door leden van de Fellows Bigband, onder leiding van professioneel tekstschrijver en muzikant Rens Groenendijk, bepaalt de uiteindelijke keuze. Inzendingen uitsluitend via e-mail: amstelveen@fellowsbigband.nl . Sluitdatum 16 maart 2014.

De Fellows Bigband is een swingend orkest met 19 gedreven amateurmusici, dat elke week in Amstelveen-Bovenkerk repeteert. De bezetting is zoals het een bigband betaamt, met trompetten, saxofoons, trombones en een ritmesectie, bestaand uit  piano, bas, gitaar en drums. De band treedt regelmatig op, meestal met een gastzangeres om het optreden extra glans te geven. Het repertoire is zeer breed, van bekende swingkrakers van Count Basie tot eigentijdse pop-jazz. Meer informatie op www.fellowsbigband.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.