Bijgewerkt: 5 juni 2023

Festivalseizoen van 2016 in het Amsterdamse Bos van start

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
08-06-2016

Van leren kaasmaken tot A Day at the Park, in het Amsterdamse Bos is deze zomer veel te zien en te beleven. Het unieke stadsbos biedt ruimte aan natuurliefhebbers, sporters, cultuurliefhebbers en festivalgangers. Iedere Amsterdammer en Amstelvener kent het Amsterdamse Bos: de Bosbaan, de geitenboerderij en het Bostheater. Maar wist je, dat je er ook een koeienwandeling met de boswachter kunt maken? Of nieuwe wijnen proeven bij het Bacchus Wijnfestival?

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Jong geitje op de Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos


In het Amsterdamse Bostheater speelt dit jaar de voorstelling ‘Romeo en Julia’. Met dank aan het nabij gelegen Schiphol is er weer een bijzonder decor. In datzelfde theater vindt onder de naam ‘Live At’ een serie concerten plaats met onder meer Maaike Ouboter, The Common Linnets en Neil Finn. Natuurlijk is A Day at the Park er ook weer bij, het bekende Dance-festival. De zomer wordt afgesloten met het intieme Amsterdam Woods Festival. Kijk voor alle evenementen en festivals in de Boskalender: www.amsterdamsebos.nl/boskalender

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

People mover, oftewel de bosbus in het Amsterdamse Bos


Midzomernacht. Ook voor sport- en natuurliefhebbers is er van alles te doen. Bijvoorbeeld Peuter in het Wild voor de allerkleinsten: hebben bomen voeten? Er is een midzomeravondwandeling met de boswachter en de midzomernachtcross voor hardlopers, er zijn roeiwedstrijden, golfclinics voor kinderen en de Pure Markt is neergestreken in het Amsterdamse Bos.

Nieuw: de Bosbus. Deze elektrische bus rijdt elke zon- en feestdag langs de bekende plekken in het Amsterdamse Bos. Het startpunt is bij de Boswinkel. Zie je het Bos liever vanaf het water? Op verschillende zaterdagen en zondagen kun je mee met de boswachter in onze rondvaartboot ‘de Fluistervink’. Speciaal voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn, rijdt op dinsdag en woensdag de bosmobiel een prachtige route door het bos.

Drie keer zo groot als Central Park. Gewoon komen genieten van de bomen, de planten, de bloemen en alle dieren mag natuurlijk ook. Het Amsterdamse Bos is drie keer zo groot als Central Park in New York. Je kunt er dus eindeloos dwalen. Maar ook zwemmen, kanoën, SUP-pen (Stand Up Paddle, of peddelsurfen), fietsen, picknicken, barbecueën, of luieren in de zon.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.