Bijgewerkt: 27 juni 2022

Fietsen van leerlingen Kindercampus King kregen een opknapbeurt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-10-2017

Met een feestelijke kick-off op de Dam in Zaandam gaven de Vervoerregio, gemeenten, Veilig Verkeer Nederland en politie op zaterdag 7 oktober het startsein voor de Fietsverlichtingcampagne 2017. De komende weken worden mensen opgeroepen hun fietsverlichting in orde te maken, zodat op zaterdag 28 oktober gevierd kan worden, dat alle fietsers opvallend op weg kunnen.

De fietsen van vijf leerlingen van basisschool Kindercampus King in Amstelveen hebben donderdag 12 oktober 2017 een uitgebreide opknapbeurt gekregen. Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer bracht samen met Cor Maas, adviseur Verkeerseducatie en fietsenmaker Bink een bezoek aan de school, waarna hij de fietsen inlaadde in zijn bus en ze mee nam naar zijn werkplaats. Na een grondige inspectie bleken diverse lichtjes en remmen nodig aan vervanging toe. Toen de klus geklaard was, leverde hij de fietsen weer netjes voor het einde van de schooldag bij de leerlingen af en gaf alle klasgenoten een verlichting set, zodat ook zij veilig de weg op kunnen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer met Cor Maas, adviseur Verkeerseducatie met de leerlingen voor de school


Wethouder Jeroen Brandes: 'We hebben deze actie in het leven geroepen om kinderen en ouders te wijzen op het belang van een goede en veilige fiets. De scholen zijn inmiddels al weer zo’n anderhalve maand begonnen en over een paar weken gaat de wintertijd in. Het wordt eerder donker en de kans op slecht weer neemt toe. Het is dan ook heel erg belangrijk om nu al je fiets te controleren zodat je straks zichtbaar en veilig op pad kunt'. Aan het eind van vorige schooljaar kregen de leerlingen van toen groep 7 van de kindercampus King de vraag foto’s van hun fiets te sturen naar de gemeente. De fietsen die er het slechts uitzagen kregen een opknapbeurt. Uiteindelijk heeft de gemeente besloten alle inzendingen te belonen. Volgend jaar houdt de gemeente weer een zelfde soort actie maar dan bij een andere school.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.