Bijgewerkt: 28 september 2023

Fietsers kregen 90 bekeuringen van de politie

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
13-09-2023

Vorige week (36-2023) hebben wij verschillende verkeerscontroles georganiseerd omdat de scholen weer zijn begonnen. Ook dit schooljaar willen wij ervoor zorgen dat een ieder veilig kan deelnemen aan het verkeer – meldt het Politie Basisteam Amstelveen op Facebook.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Basisteam Amstelveen - 2023)

De politie controleert de fietsende scholieren op week 36-2023 op verschillende locaties in Amstelveen, zoals op de foto aan de Oranjebaan naast de Nieuwe Bankrashal, Pandora

Tijdens deze controles zijn❕(90)❕bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast zijn er ook velen officiële politiewaarschuwingen opgelegd. De meeste bekeuringen zijn geschreven voor het vasthouden/ gebruiken van een mobiele telefoon tijdens het fietsen (35) en het rijden op een opgevoerde fatbike (30). Ook reden er verschillende brom/snorfietsers op het Kazernepad (Zwarte pad0 (10).

Daarnaast werden er nog een aantal bekeuringen geschreven voor het niet dragen van een gordel, rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. De controles werden onder andere gehouden op de Amsterdamseweg, de Sportlaan, de Van Heuven Goedhartlaan, bij de Panta Rhei, het Kazernepad, de Rembrandtweg en het Stadsplein.

Zorg er ook in de rest van het schooljaar voor dat je je aan de regels houdt. Tijdens de reguliere surveillance wordt er namelijk ook opgetreden bij het zien van verkeersovertredingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.