Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Film 'De nieuwe wereld' in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
05-02-2014

Op vrijdag 14 februari 2014 wordt in Café Montpensier -  ontmoeting en gesprek op vrijdagavond - de film 'De nieuwe wereld' vertoont. De film gaat over verlies, vluchten en liefde uit onverwachte hoek.

Het programma start om 20.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerlaan 31a. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie. In deze prijswinnende film  worden grote emoties met beeldende details verteld. De dialogen zijn spaarzaam, de grauwe decors illustratief voor een bestaan in de marge van de samenleving.

De mooi volgehouden stugheid van Bianca Krijgsman als Mirte zorgt ervoor, dat deze liefdestragedie-in-tien-dagen niet te zoet wordt. De film ging op het Rotterdams Filmfestival 2013 in première en heeft op het Filmfest DC in Washington de Signis-award gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan de film die het best laat zien hoe het is om mens te zijn in een dynamische en uitdagende wereld.
‘Muziek op zondagmorgen’ in Pelgrimskerk Buitenveldert

In ‘Muziek op zondagmorgen’ wordt op zondag 16 februari 2014 om 10.30 uur in de Pelgrimskerk, Van Boshuizenstraat 560 in Amsterdam-Buitenveldert, de Cantate BWV 18 van Johann Sebastian Bach 'Gleichwie der Regen und Schnee vom Himmel fällt' uitgevoerd. Het is een vroege cantate (1714) uit Bachs Weimar-periode. Het inhoudelijk thema is het voornemen van de gelovige mens om een vruchtbare akker te willen zijn waarop Gods zaad - 'goede daden' -  goed kan ontkiemen.

Deze cantate is de enige, waarin de begeleiding van de zangers wordt verzorgd door vier altviolen (Maria 't Hart, Susanne Woelderink, Leon van den Berg en Erik van der Wel). De vocale solisten zijn Ireen van Bijnen (sopraan), Matthijs Frankena (tenor) en Bert 't Hart (bariton). De basso continuo bestaat uit Carla Rosenberg (cello), Jaap Cohen (contrabas) en Rocus van den Heuven (orgel). Het kooraandeel wordt verzorgd door Linguae atque Cordis. De muzikale leiding heeft Bert 't Hart.


Musical SIMSON

Op zondag 16 februari 2014 om 10.00 uur voeren in de Paaskerk 30 tieners uit de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert de musical SIMSON op. De tieners leveren een topprestatie; zij hebben de musical in één weekend bedacht en ingestudeerd. Drama, dans, muziek en decor – alle jongeren dragen hun steentje bij. Alle muziek wordt live gespeeld en gezongen.

simson Amstelveen
(Bron Protestants Amstelveen - 2014)

De flyer van de Musical SIMSON


Simson is één van de profeten uit het Oude Testament. Hij was een bijzondere man, met een opdracht van God. Hij mocht geen alcohol drinken en zijn haar niet afknippen. Dat gaf hem superkracht. De Filistijnse Delila verleidt Simson en weet achter zijn geheim te komen. Simson is niets meer waard. Toch weet hij nog één keer iedereen te verrassen… De uitvoering van de musical vindt plaats op zondag 16 februari 2014 om 10.00 uur in de Paaskerk, Augustinuspark 1.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.