Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Filmvertoning 'Der letzte Zug' in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
23-04-2013

Café Montpensier -  ontmoeting en gesprek op vrijdagavond vertoont op vrijdag 3 mei 2013 vanaf 19.45 uur de film 'Der letzte Zug' in de Kruiskerk Amstelveen. Op de vooravond van de Nationale Herdenking een film over een groep joden in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, over overleven en de wil om het einde van de reis te halen. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie.

kruiskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Interieur van de Kruiskerk


De film volgt een kleine groep joden vanaf het moment, dat ze gearresteerd worden tot het eind in het concentratiekamp. In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog werden ze in veewagens naar Auschwitz vervoerd, samen met duizenden andere joden. Tijdens deze verschrikkelijke reis sterft de helft van de mensen al van de dorst.

De terugblikken van de familie van momenten voor de oorlog staan in sterk contrast met wat ze te verduren krijgen tijdens de reis. Centraal staat de wil om te overleven, ondanks de omstandigheden, waarin ze zich bevinden op dat moment. Maar is de wil ook sterk genoeg om het einde van de reis te halen…Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.