Bijgewerkt: 15 juni 2024

Filosoof Stine Jensen bij Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
12-04-2016

In deze Maand van de Filosofie heeft de Bibliotheek Amstelland Stine Jensen, filosoof en schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN, weten te strikken om over Go East! te komen vertellen. Go East! Is een autobiografisch verslag van en haar zoektocht door het spirituele (Wilde) Westen. Daarnaast is het een filosofisch onderzoek naar het ego, naar goeroes en andere ongemakken.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2016)

Stine Jensen is filosoof en schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN (voorheen Humanistische Omroep). Ze werd in Denemarken geboren als de helft van een eeneiige tweeling. Het gezin Jensen emigreerde op jonge leeftijd naar Nederland


Door een persoonlijke crisis gooit schrijfster Stine Jensen het roer om: op zoek naar meer geluk, rust en balans tussen lichaam en geest verkent ze de spirituele wereld en duikt ze in mindfulness, yoga en meditatie. Ze volgt een yoga-opleiding bij een Amerikaanse goeroe, verandert haar eetgewoonten drastisch en mediteert dagelijks. Wordt ze gelukkiger? Tijdens de Maand van de Filosofie 2016 wordt de betekenis van de grens en de waarden die hieraan verbonden zijn onderzocht. Niet alleen de geografische grenzen: elke omlijning van de vrijheid wordt bevraagd.

Go East! is op dinsdag 19 april 2016 in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Aanvang 20.15 uur en de avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Entree € 12,50 en voor pashouders € 10 Voor beide geldt een voorverkoopkorting van € 1. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland Bibliotheken of online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.