Bijgewerkt: 15 juni 2024

Filosoof Ype de Boer bij Libris Venstra vertelt over Haruki Murakami

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
17-11-2017

Schrijver en filosoof Ype de Boer houdt een lezing over Haruki Murakami die de wereld betoverd heeft met zijn literatuur. Hoe komt het, dat zijn verhalen zoveel mensen raken? Omdat ze spannend en goed geschreven zijn, of spreekt de Japanner ook op een dieper niveau aan? Voorafgaand aan de publicatie van Murakami’s nieuwe roman 'De moord op de commandatore' verscheen Murakami en het gespleten leven. Voor iedereen die zich in Murakami’s wereld wil onderdompelen, en die beter wil begrijpen, waarom zijn wereld ons zo trekt.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

Haruki Murakami (村上春樹 (Kioto, 1949) is een Japans schrijver en vertaler. Zijn boeken en verhalen zijn bestsellers geweest in Japan en internationaal en zijn werk werd vertaald in 50 talen en verkocht miljoenen exemplaren buiten zijn geboorteland. Op de foto uit 2005 geeft hij een lezing aan het Massachusetts Institute of Technology


Ype de Boer laat zien, dat Murakami's verhalen ons iets kunnen leren over een fundamentele gespletenheid in het menselijk bestaan. Deze originele bespreking van Murakami's alledaagse helden, magische figuren en droomachtige sferen nodigt uit om Murakami's fictie op het eigen leven te betrekken, en werpt nieuw licht op thema's als identiteit, verantwoordelijkheid, zelfkennis, verbeelding, liefde, vrijheid en lot. ‘Ype de Boer heeft de taak op zich genomen uit het labyrintische oeuvre van de Japanner een ware levenskunstfilosofie te halen. Verplichte kost voor wie denkt, dat het leven om harmonie, gemoedsrust en innerlijke stabiliteit draait. Murakami en vooral De Boer laten zien dat het om iets heel anders gaat: de bereidheid je gespletenheid en veranderbaarheid te accepteren.’ - René ten Bos, Denker des Vaderland. Boekhandel Libris Venstra, Stadsplein 102A - 19.30 - 21.00 Prijs: € 7.50. Aanmelden: info@venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.