Bijgewerkt: 9 december 2022

Finale van de 7de Rotary Leerlingendebat 2014

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotary Amstelveen-Amstel
13-05-2014

Winnen met woorden - finale 7de Rotary Leerlingendebat 2014

Op woensdagmiddag 28 mei 2014 wordt vanaf 14.00 uur in de raadzaal van de gemeente Amstelveen de finalewedstrijd gehouden van het 7de Rotary Leerlingendebat. Op woensdagavond 2 april 2014 werd het debatteam van het Keizer Karel College de winnaar van het 7de Rotary Leerlingendebat. Het Hermann Wesselink College en het Amstelveen College werden met miniem verschil verslagen.

Leerlingen van het Keizer Karel College in Amstelveen nemen het op tegen leerlingen van Campus Sint Hubertus uit Neerpelt in België. De winnaar mag de wisselbeker een jaar in zijn bezit houden. Op woensdag 22 mei wordt al een bezoek gebracht in Neerpelt om met de tegenstanders kennis te maken.

Foto Amstelveen
(Foto Rotary Amstelveen-Amstel - 2012)

Finalewedstrijd Rotary Leerlingendebat in de raadzaal Amstelveen in juni 2012


Het bezoek en de debatwedstrijd worden georganiseerd door de Rotaryclubs Amstelveen-Amstel en Neerpelt-Dommelvallei met het doel, dat leerlingen niet alleen hun mondelinge taalvaardigheid oefenen, maar ook door debatteren hun referentiekaders en burgerschap vergroten. Kritisch kijken naar eigen standpunten en tevens de standpunten van anderen leren kennen, begrijpen en respecteren.

Het belooft een spannende strijd te worden gezien de gelijke stand van 3-3. Wie wordt de winnaar met woorden dit jaar? Supporters en belangstellenden kunnen de wedstrijd bijwonen. Vanaf 13.30 uur is de raadzaal open, rond 16.30 uur is de winnaar bekend. Uit bent van harte welkom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.