Bijgewerkt: 4 december 2022

Fiscale aftrek pensioenpremie ZZP'ers

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
25-02-2011

Zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) kunnen binnenkort langer fiscaal gefaciliteerd meeliften in de pensioenregeling van het bedrijf, waar ze het laatst in loondienst waren. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers is van plan de maximale termijn voor de fiscale aftrekbaarheid van pensioenpremies te verlengen van 3 naar 10 jaar. Weekers schrijft dat in antwoord op Kamervragen.

ZZP Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

Een Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP'er) is een begrip, dat door de Nederlandse belastingdienst en bij de sociale zekerheidsinstellingen wordt gebruikt. Het is geen echte ondernemingsvorm, want het gaat hier om ondernemers, die geen personeel in dienst hebben. Vaak werken veel freelancers in deze constructie


Het is de bedoeling, dat de langere termijn voor de fiscale faciliteit in 2012 ingaat. ZZP'ers kunnen dan maximaal 10 jaar de pensioenpremie fiscaal aftrekken. De maatregel wordt opgenomen in het fiscale eindejaarsbesluit. 'In de Pensioenwet stond al een termijn van 10 jaar, maar de fiscale voordelen waren beperkt tot 3 jaar.

Dat is een situatie die we nu recht trekken. Voor ZZP'ers in Nederland betekent dat een forse verbetering van hun pensioenvoorwaarden', aldus Weekers, die met de verruiming tevens invulling geeft aan een advies van de Sociaal-Economische Raad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.