Bijgewerkt: 24 juli 2024

Flora paradijs in het Stadshart

Nieuws -> Stadshart

Bron: Vereniging Centrum Promotie
30-03-2010

Op donderdagavond 8 april 2010 start het kleurrijke evenement Blooming Amstlvn, met een sfeervolle bloemen- en tuinmarkt, workshops, demonstraties en nog veel meer. Inspiratie nodig voor je garderobe deze lente?

Stylistes geven persoonlijk advies over de nieuwe voorjaarscollectie. Kom van 8 t/m 24 april naar Blooming Amstlvn, hét evenement van dit voorjaar van Amstelveen en omstreken!

Winkelcentrum Stadshart Amstelveen omgetoverd tot flora paradijs

Winkelcentrum Stadshart Amstelveen staat tijdens Blooming Amstlvn in het teken van groen, bloei en tuin. Kom inspiratie opdoen in ons winkelcentrum zowel voor uw lente garderobe als voor uw huis en tuin!

Het winkelcentrum wordt gedecoreerd met verschillende bomen, planten en bloemen. Zo komen er rond de fontein op het Stadsplein dansende fantasiebomen.

Ook de voorgevels van de Volksuniversiteit en de Muziekschool zijn Blooming. Hier is namelijk een tentoonstelling te zien van Tulpenschilderijen van Ad van Hassel.

Grote sfeervolle tuinmarkt

Het openingsweekend start met een grote sfeervolle Garden Market plaats midden op het Stadsplein. Op deze markt vindt u de mooiste planten, bloemen en decoraties voor uw huis en tuin. Op zaterdag start de Garden Market om 10.00 uur en op koopzondag 11 april om 11.00 uur.

Is uw garderobe al klaar voor de lente?

Afgestudeerde stylistes van de opleiding Artemis Styling Academie laten zien wat de laatste trends zijn deze lente en stylen ter plekke speciale creaties voor Blooming Amstlvn. Deze creaties zijn te bewonderen tot en met 24 april. Laat je inspireren!

Op zaterdag 24 april laat Blush, bestaande uit creatieve jongeren uit Amstelveen, zien wat zij kunnen met diverse stoffen, een naaimachine, een echt model en het thema Blooming Amstlvn.

Tuinbraderie Amstelveen
(Foto Hisa- 2010)

Tuinbraderie


Blooming workshops en demonstraties voor het hele gezin

Tijdens Blooming Amstlvn vinden er, in samenwerking met de verschillende culturele instellingen, inspirerende Blooming workshops en demonstraties plaats voor het hele gezin. Het hele programma is te lezen op www.stadshartamstelveen.nl. Ook kunt u op de site de handige Blooming kalender downloaden met het overzicht van alle Blooming activiteiten! Hieronder enkele activiteiten uitgelicht.

Workshop bloemenkransen & bloembakken samenstellen

Ligt uw tuin er na deze winter misschien wat kaal bij? Kom dan op zondag 11 april inspiratie opdoen voor leuke bloemstukken in de tuin. Frans Broeders, docent aan Volksuniversiteit, leert u hoe u mooie bloemenkransen en planten- en bloembakken op een creatieve manier kunt samenstellen

Blooming Kids

Voor de kinderen vinden er op verschillende dagen creatieve workshops plaats. Schilder je eigen COBRAtuinbeest of bloempot! Of laat een Blooming gezichtje schminken! Ook is er voor kinderen een speciaal Groei & Bloei project, waarbij ze onder begeleiding bloempotjes decoreren en vullen met grond en zaadjes en deze plaatsen in de kas in het Binnenhof. Ze kunnen hun eigen planten daarna onderhouden onder professionele begeleiding. Kom en zie de planten en groente groeien!

Ikebana Amstelveen
(Foto VCP- 2010)

Ikebana maken


Passie voor Bonsai of Japans bloemschikken?

De Bonsai Vereniging Noord Holland laat u op zondag 11 april tijdens demonstraties zien hoe u het beste een bonsai kan verzorgen en bijhouden. Ook kunt u uw eigen bonsai boom door hen laten verpoten.

Japans bloemschikken of Ikebana; een wereld vol schoonheid en verfijning. Ikebana verbindt cultuur en natuur op een speelse, kunstzinnige en betoverend wijze. Het is een levende kunstvorm; niet alleen in het land van herkomst, maar ook in ons land. Op zaterdag 24 april kunt u deze unieke vorm van bloemschikken zelf ervaren.

Blooming aanbiedingen

Een nieuwe lente betekent ook een nieuwe frisse look! Diverse Beauty & Lifestyle winkels hebben Blooming aanbiedingen! Bij restaurant 8CHT op het Stadsplein staat donderdag 8 april een Blooming Menu op de kaart.

Blooming grooves

Niet alleen geurt en kleurt het Stadshart tijdens Blooming Amstlvn groen, ook het gehoor wordt tijdens dit event geprikkeld. Het lentegevoel is namelijk pas echt compleet met de grooves van DJ Soulex (bekend van o.a. P60).

Tijdens de koopavonden op donderdag 8, 15 en 22 april komen shoppen en loungen op ontspannende wijze bij elkaar op soulfull, groovy, jazzy en funky muziek. Van 18.00 tot 21.00 uur draait deze allround DJ in het Stadshart de meest sfeervolle en frisse platen waarop gedanst, geshopt en gelounged kan worden. Op zaterdag 17 april en zaterdag 24 april vinden er bijzondere bloemrijke muzikale uitvoeringen plaats. Doe nieuwe inspiratie op tijdens Blooming Amstlvn! Kijk voor meer informatie op www.stadshartamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.