Bijgewerkt: 2 december 2022

Foeksia de miniheks in de Kinderstad

Nieuws -> Informatief

Bron: Ronald McDonald VU Kinderstad
04-03-2011

Hoofdrolspeelster uit populaire film bezocht de speelstad voor zieke kinderen. Kinderen in Kinderstad mochten de jurk van Foeksia de miniheks aan

Woensdag 2 maart 2011 kwam de hoofdrolspeelster uit de film Foeksia de miniheks, Rachelle Verdel, naar Ronald McDonald VU Kinderstad om aan de zieke kinderen en hun broertjes en zusjes te vertellen over de ‘making of’ van de Disney film.

Kinderstad Amstelveen
(Foto Ronald McDonald - 2011)

Rachelle Verdel met een van de meisjes, die de jurk van Foeksia mochten passen


Enthousiast vertelde Rachelle, hoe de film tot stand is gekomen, zong ze live de titelsong en mochten twee meisjes de echte jurk en schoenen van Foeksia aan. Rachelle is al zo gegroeid dat ze deze zelf niet meer past. Natuurlijk mochten de kinderen ook vragen stellen en met de jonge actrice op de foto.

De middag was een initiatief van Disney. Na afloop kregen alle kinderen de film op dvd samen met een mooie poster en speelde Rachelle enthousiast met de kinderen in Kinderstad. Zo roetsjten ze onder andere meerdere keren van de glijbaan.

Foeksia de miniheks

Foeksia de miniheks is de winnaar van de Publieksprijs Beste Nederlandse Kinderfilm 2010. De film van Johan Nijenhuis naar een boek van Paul van Loon ging in oktober 2010 in première en kwam in februari op dvd uit.

Ronald McDonald VU Kinderstad

In Ronald McDonald VU Kinderstad, gelegen pal naast de kinderafdeling van VUmc te Amsterdam, kunnen zieke kinderen spelen en zich ontspannen; even vergeten, dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel.

Daarnaast is het van groot belang, dat kinderen zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Kinderstad helpt daarbij en laat kinderen vooral even kind zijn. Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes en zusjes kunnen er voor enkele uren verblijven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.