Bijgewerkt: 16 april 2024

Fors minder externen ingehuurd bij de gemeente

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-06-2012

De afgelopen jaren heeft de gemeente Amstelveen fors minder externen ingehuurd. In 2009 gaf het college van burgemeester en wethouders hier nog 8,3 miljoen euro aan uit. Als de ingezette lijn van 2012 zich de komende maanden doorontwikkelt, komen de kosten aan het eind van het jaar uit op zo’n 4,4 miljoen euro. Dit blijkt uit de eerste tijdvakrapportage van 2012.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Wethouder Herbert Raat (VVD) van financiën:’De afgelopen twee jaar hebben we de externe inhuur goed tegen het licht gehouden, omdat dit een aanzienlijke kostenpost was. Vaste formatie hebben we inmiddels zoveel mogelijk met vaste krachten ingevuld in plaats van met externen.

Daarnaast is een aantal grote projecten zoals de A9 en de Amstelveenlijn intern bij de gemeente ondergebracht en is een groot ICT-project bijna afgerond. Ook komen er minder bouwaanvragen binnen en zijn er minder projecten in de openbare ruimte’.

Uit de eerste tijdvakrapportage blijkt verder, dat er op de programma’s in z’n totaliteit een positief resultaat is behaald van 850.000 euro. Meevallers zijn onder andere minder uitgaven aan inburgering door scherp onderhandelen en hogere rente-uitkeringen. Voornaamste tegenvallers zijn de lagere inkomsten van bouwleges, doordat er door de economische crisis veel minder gebouwd wordt en huurderving door leegstand.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.