Bijgewerkt: 25 juni 2024

Fotografe Vivian Tusveld redt het leven van een oudere vrouw

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-11-2017

Op woensdag 15 november 2017 heeft Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen uit naam van de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Vivian Tusveld. Op 24 april 2017 heeft zij een oudere vrouw uit het water gered.

Foto Amstelveen
(Foto Nickelas Kok - 2017)

Bas Eeenhoorn burgemeester van Amstelveen overhandigt het getuigschrift van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen gelijkstaande met de Bronzen Medaille der maatschappij aan Vivian Tusveld


De Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen eert personen die anderen van een niet fatale verdrinking redden. Zij doet dat door het toekennen van een onderscheiding. Aan mevrouw Tusveld is de Bronzen Legpenning uitgereikt.

De redding vond plaats bij het water aan het Turfschip in de wijk Waardhuizen. De stoel van de scootmobiel van de oudere vrouw was losgeschoten, waardoor ze de controle verloor en in de sloot belandde. Vivian Tusveld kon de vrouw vanaf de kant uit het water tillen. Vivian Tusveld is bij de vrouw gebleven tot de ambulance arriveerde. Het slachtoffer was onderkoeld en had wat klachten, waardoor ze meeging naar het ziekenhuis. Met het slachtoffer gaat het inmiddels goed. Zij was niet bij de uitreiking aanwezig. Vivian is werkzaam als vrijwilliger bij RTV-Amstelveen en verzorgt bijvoorbeeld de kabelkrant en de 112-nieuwsvoorzieningAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.