Bijgewerkt: 22 februari 2024

Fototentoonstelling 'Auto's van Toen' in Amstelveen InZicht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-02-2024

Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari 2024 is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen. Bekijk een unieke oude fotocollectie van klassieke auto’s uit het gemeentearchief. Ter promotie van de tentoonstelling staan op de openingsdag vanaf 12.00 uur een aantal klassieke auto’s op het Stadsplein voor de bibliotheek.

Auto’s op de A9 en bij het Stadshart. Er zijn foto’s en videobeelden te bewonderen van oude voertuigen die vroeger bij het Stadshart en op de Rijksweg A9 reden. Denk aan een foto genomen rond 1963, waar auto’s langs de Meanderflats bij het Stadshart reden die toen nog in aanbouw waren. Of een foto uit 1990, toen autobestuurders nog gebruik maakten van de oude oprit naar de A9 vanaf de Burgemeester Boersweg richting Schiphol en Haarlem.

Foto Amstelveen
(Bron Beeldbank Amstelveen - 2024)

Auto's geparkeerd in de Ruys de Beerenbroucklaan in augustus 1960. De foto is in de noordelijke richting gemaakt

Wethouder Adam Elzakalai (Project A9): “Bezoekers nemen echt een duik in het verleden bij het bezoeken van deze tentoonstelling. Het is leuk en interessant om te zien hoe Amstelveen vroeger al ontzettend in ontwikkeling was - en steeds in ontwikkeling blijft. In het bezoekerscentrum kunt u ook informatie vinden en vragen stellen over de werkzaamheden aan de A9 en de vernieuwing van het Stadshart.”

Vierde fototentoonstelling InZicht. Al drie keer eerder konden bewoners een fototentoonstelling bekijken in InZicht. Zo waren er onder andere historische foto’s te zien van de A9 en het Stadshart en bouwfoto’s van de werkzaamheden aan de Rijksweg. De foto’s van de historische tentoonstelling zijn nog steeds op de website te bewonderen.

Langskomen in belevingscentrum Amstelveen InZicht. Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat. De tentoonstelling duurt tot en met 14 maart 2024.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.