Bijgewerkt: 8 mei 2024

Fototentoonstelling van Amstelveen door de lens van de bewoners

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-07-2023

Vanaf woensdag 26 juli 2023 is de tentoonstelling 'Amstelveen door de lens van bewoners' te zien in belevingscentrum Amstelveen Inzicht. Een tentoonstelling van historische foto’s van het Stadshart en de A9, aangeleverd door Amstelveense inwoners. Het betreft een unieke verzameling foto’s van het tijdbeeld van de afgelopen 60 jaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2003)

De voormalige brandweerkazerne aan het Keizer Karelplein/Fokkerlaan op 20 april 2003. Later was daar nog het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) van Amstelveen gehuisvest

De tentoonstelling geeft een divers beeld van de periode voordat het Stadshart werd gebouwd. Historische beelden van Plein 1960 en het gebied waar de huidige A9 nu verbreed en verdiept wordt aangelegd. Veel elementen van toen zijn anno 2023 nog terug te vinden in het huidige straatbeeld. Toch is er veel veranderd in de loop der jaren. De foto’s van de tentoonstelling zijn aangeleverd door diverse Amstelveners die toentertijd hobbymatig alle ontwikkelingen in Amstelveen op de gevoelige plaat zetten.

De tentoonstelling is van 26 juli tot 1 september 2023 te bezoeken van woensdag tot en met vrijdag van 12.00-17.00 uur in Belevingscentrum Amstelveen Inzicht, Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). Naast de tentoonstelling is in Belevingscentrum Amstelveen Inzicht veel informatie te vinden over toekomstige ontwikkelingen in het Stadshart en van de A9.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.