Bijgewerkt: 23 april 2024

Franca Treur interview in Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Amstelland Bibliotheken
03-05-2010

'Succesvolste debutante in tien jaar komt vertellen over bestseller'

Uithoorn- Franca Treur zal 19 mei 2010 in de bibliotheek van Uithoorn geïnterviewd worden door de bekende literatuurcriticus Arjan Peters. Tijdens dit gesprek zal Peters ingaan op het succes van haar debuut Dorsvloer vol confetti en haar toekomstplannen.

Treur  Amstelveen
(Foto Bob Bronshoff - 2010)

Franca Treur


Franca Treur (1979) is geboren en opgegroeid in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. Inmiddels werkt ze als redacteur bij NRC Handelsblad en nrc.next. Zij debuteerde in 2009 met Dorsvloer vol confetti, een van de best verkochte debuten van de laatste tien jaar. Het boek werd buitengewoon positief besproken door de literaire kritiek en Treur werd al direct vergeleken met de groten der literatuur.

Dorsvloer vol confetti gaat over de strijd van ieder mens om een eigen leven, en is tegelijkertijd een liefdevol portret van een Zeeuwse orthodoxe boerengemeenschap. Het hoofdpersonage, de twaalfjarige Katelijne, en de schrijfster hebben enkele gelijkenissen. Ook Treur groeide op in een strenggelovige omgeving. Anders dan misschien van een jonge, ‘afvallige’ vrouw uit een dergelijk milieu te verwachten valt, trekt Treur in Dorsvloer vol confetti niet ten strijde tegen het geloof of de religieuze gemeenschap en spot ze er ook niet mee.

Treur zal worden geïnterviewd door literatuurcriticus Arjan Peters (1963) Hij is sinds 1989 actief in de literaire journalistiek, aanvankelijk voor Vrij Nederland, vanaf 1992 voor de Volkskrant, waaraan hij ook als redacteur is verbonden. Naast zijn werk voor de krant leest Arjan Peters al jaren wekelijks zijn column voor in het radioprogramma Opium. Ook maakt hij deel uit van het literaire tijdschrift Tirade.

Het interview zal plaatsvinden in de net verbouwde bibliotheek van Uithoorn, gevestigd in een prachtig gebouw van Rietveld. Adres: Bibliotheek Uithoorn Alfons Ariënslaan 1 1422 BP Uithoorn. Woensdag 19 mei 2010 20. 15-22 uur / Prijs: € 10,50 / Pashouders: € 8,– / Voorverkoop e 1,– kortingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.