Bijgewerkt: 11 augustus 2022

GGD Amsterdam-Amstelland heeft de miljoenste coronavaccinatie gezet

Nieuws ->

Bron: GGD Amsterdam-Amstelland
17-08-2021

De GGD Amsterdam-Amstelland heeft vorige week (32-2021) de miljoenste prik gezet. Vanaf de start van de landelijke coronavaccinatie in januari zijner op de 5 vaccinatielocaties van de GGD, door de mobiele prikteams en op de mobiele priklocaties samen 1 miljoen vaccinaties gezet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Simone Kukenheim (D66) wethouder Zorg, Jeugd, Beroepsonderwijs en Sport van de gemeente Amsterdam


In de regio Amsterdam/Amstelland is inmiddels ruim 57 % van de inwoners boven de 12 jaar door de GGD volledig gevaccineerd. 6 % heeft de eerste vaccinatie gehad. Wethouder Simone Kukenheim (Zorg): 'We gaan van grootschalige vaccinaties steeds meer naar een wijk- en doelgerichte aanpak. We bezoeken nu intensiever buurten en wijken om zoveel mogelijk mensen te informeren en te vaccineren. Zo proberen we de vaccinatiebereidheid verder te vergroten en het vaccineren zo laagdrempelig mogelijk te maken, juist in die buurten waar we zien dat de vaccinatiegraad nog achterblijft.'

De komende weken kunnen inwoners zonder afspraak voor hun eerste en tweede vaccinatie nog steeds terecht bij de GGD vaccinatielocaties,te weten de RAI, NDSM-Loods, Amstelveen en AFAS-live. (https://www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus/coronavaccinatie-amsterdam ).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.