Bijgewerkt: 24 september 2021

GGD onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen

Nieuws ->

Bron: Gemeente Amstelvee/GGD Amsterdam
10-07-2021

De GGD Amsterdam is gestart met een onderzoek naar de (mentale) gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen. Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en woon je in Amstelveen? Doe dan mee!

Frank Berkhout (D66) wethouder van Onderwijs en Jeugd, roept jongeren op om mee te doen aan het onderzoek. 'We denken dat de coronamaatregelen en de lockdown grote invloed hebben gehad op jongvolwassenen in de leeftijdsfase van 16 – 25 jaar. Hoe groot die effecten zijn en op welk vlak ze precies liggen, dat willen we zo goed mogelijk in beeld krijgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongvolwassenen meedoen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Frank Berkhout (D66) wethouder van Onderwijs en Jeugd


De resultaten van het onderzoek helpen de gemeente en de GGD bij het opstellen van hun volksgezondheidsbeleid. Ook voor andere organisaties die zich richten op de gezondheid en welzijn van jongvolwassenen is deze informatie belangrijk. De onderzoeksresultaten worden in het najaar van 2021 verwacht en online gepubliceerd.

Het onderzoek bestaat uit het online invullen van een vragenlijst over mentale en lichamelijke gezondheid, welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, beweging, eenzaamheid, mantelzorg en financiën. Specifiek is er aandacht voor de effecten van de coronacrisis op deze thema’s.

Doe mee en maak kans op prijzen. Iedereen tussen de 16 en 25 jaar in Amstelveen kan meedoen. Door mee te doen maak je kans op een bol.com waardebon of een JBL bluetooth-speakers t.w.v. € 160. Aanmelden kan via www.ggd.amsterdam.nl/jv2021. Hier vind je ook meer informatie over het onderzoek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.