Bijgewerkt: 28 september 2021

GS hebben bezwaar tegen tankstation in de Ronde Hoep

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
26-05-2010

De Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland heeft bezwaar gemaakt tegen de plannen, om een tankstation te verplaatsen van de huidige locatie aan de A9 in Amstelveen naar de polder de Ronde Hoep (gemeente Ouder-Amstel).

Vestiging op de voorgenomen locatie in de Ronde Hoep zou ten koste gaan van een met bomen begroeide groene zone. Gezien de kwetsbaarheid van het gebied moeten eventuele alternatieven worden onderzocht.


Grotere kaart weergeven Rivier(tje) de Waver in de polder Ronde Hoep

Mocht de verplaatsing naar de Ronde Hoep toch doorgaan, vanwege groot maatschappelijk belang en het ontbreken van een reëel alternatief, dan is nader overleg nodig over de landschappelijke inpassing en compensatie. Dit antwoorden Gedeputeerde Staten op schriftelijke vragen van het CDA over de voorgenomen verplaatsing van het tankstation.

Ronde Hoep?

De Ronde Hoep, vroeger ook wel de Rijke Waver, is een polder en stiltegebied  in het zuiden van de Nederlandse provincie  Noord-Holland, behorende tot de gemeente Ouder-Amstel.

De Stichting Beschermers Amstelland heeft de Ronde Hoep in 2010 voorgedragen voor de Voorlopige Lijst Werelderfgoed, een stap in de procedure die zou moeten uitmonden in plaatsing op de Werelderfgoedlijst van Unesco.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.