Bijgewerkt: 17 mei 2021

Ga niet langs de deuren met Halloween- en Sint-Maartenfeest

Nieuws -> Informatief

Bron: Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland
28-10-2020

In griezelkostuum of met een lampion langs de deuren lopen? Doe het dit jaar niet. De regio Amsterdam-Amstelland bevindt zich in het hoogste risiconiveau en het aantal besmettingen neemt nog steeds toe. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland roept daarom op om geen Halloween (31 oktober) en Sint-Maarten (11 november) te vieren op straat.

Tijdens deze feestdagen komen mensen samen, wat kan zorgen voor meer kans op verspreiding van het virus. Het is juist nu extra belangrijk om ons allemaal aan de maatregelen te houden om het aantal besmettingen onder controle te krijgen. Als we nu onze sociale contacten en het aantal bewegingen in straten en buurten beperken, kunnen we volgend jaar Halloween en Sint-Maarten weer samen vieren.De Veiligheidsregio raadt ouders daarom ten zeerste af om met hun kind(eren) tijdens Halloween en Sint-Maarten langs de deuren te lopen en samengestelde groepen van ouders en kinderen te vormen. Ouders zijn uiteraard zelf verantwoordelijk om een afweging te maken. Daarnaast staat het scholen en kinderdagverblijven natuurlijk vrij om, binnen de klas of de groep, activiteiten voor kinderen rondom Halloween en Sint-Maarten te organiseren.

Halloween of Hallowe'en (een samentrekking van 'Allerheiligenavond'), ook bekend als Allerheiligen, Allerheiligenavond is een feest dat in veel landen wordt gevierd op 31 oktober, de vooravond van het westerse christelijke feest van Allerheiligen. Het begint met de viering van Allerheiligen, de tijd in het liturgisch jaar dat is gewijd aan het herdenken van de doden, inclusief de heiligen, de martelaren en alle gelovigen die zijn vertrokken.

Sint Maartensdag, ook wel bekend als de Begrafenis van Sint Maarten, de bisschop van Tours (anders Martin le Miséricordieux) en wordt elk jaar op 11 november gevierd. Het feest werd alom gezien als het favoriete moment voor het afslachten van 'Maartenskuiken' van eersteklas, vetgemeste runderen, ganzen en ander vee en het einde van het zwoegen van de herfsttarwe zaaien. In Nederland wordt het Sint Maartensfeest gevierd door kinderen van alle gezindten. In veel liedjes wordt nauwelijks aandacht aan de religieuze achtergrond besteed.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.