Bijgewerkt: 23 mei 2024

Gebarentolk in Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Schouwburg Amstelveen
28-11-2013

Schouwburg Amstelveen maakt voorstellingen toegankelijker

Schouwburg Amstelveen is dit seizoen gestart met een nieuw initiatief voor mensen met een auditieve beperking: een voorstelling, waarbij een gebarentolk aanwezig is. Op donderdag 12 december 2013 zijn er bij de toneelvoorstelling 'Haar naam was Sarah' twee gebarentolken aanwezig.

Er is een aantal stoelen gereserveerd voor bezoekers die hiervan gebruik willen maken. Deze stoelen zijn voorin de zaal met optimaal zicht op de gebarentolken. Entreebewijzen voor deze speciale zitplaatsen kunnen worden besteld door een e-mail te sturen naar kassa@schouwburgamstelveen.nlDit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Phonak Theatertour, een organisatie die zich inzet voor het toegankelijk maken van theaters voor doven en slechthorenden. De voorstelling 'Haar naam was Sarah' is ook geselecteerd voor Samen Uit. Dit is voor iedereen die graag naar het theater gaat, maar liever niet alleen.

Naar het voorbeeld van de 'Leesclubs' die mensen zelf organiseren, heeft de schouwburg speciaal voor bezoekers die graag met gelijkgestemden naar theater gaan een aantal Samen Uit-voorstellingen geselecteerd.

Tijdens deze avonden is er een gastvrouw aanwezig, die u voorafgaand aan de voorstelling ontvangt in de foyer. U ontmoet dan ook de andere bezoekers die speciaal voor Samen Uit naar de schouwburg zijn gekomen. Dit seizoen kunt u verder nog Samen Uit naar 'Madame Rosa' op vrijdag 14 februari 2014 en naar 'Gejaagd door de Wind' op vrijdag 18 april 2014.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.