Bijgewerkt: 12 juni 2024

Gecombineerde expositie op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
17-04-2010

Een gecombineerde expositie van beeldhouwers en een fijn-tekenaar.  Ruwe Bolster Blanke Pit

Van 29 april tot en met 16 mei 2010 exposeren de leden van de beeldhouwgroep van Benn Schröer samen met de fijn-tekenaar Jaap Stuit op Wester-Amstel. Deze gecombineerde expositie laat een bijzondere variëteit in creatieve expressie zien.

Stuit Amstelveen
(Foto J. Stuit - 2010)

Tekening van Jaap Stuit


Jaap Stuit, autodidact, tekent vooral figuren en dieren waarbij zijn fantasie de vrije loop gaat. Zijn grootste inspiratiebron is de natuur maar ook onderwerpen uit de geschiedenis of uit romans zetten hem vaak aan het denken, waardoor er een karakteristieke sfeer in zijn tekeningen ontstaat.

‘Zoals anderen kwast en palet hanteren, zo hanteer ik mijn potloden en pastels’ vertelt Stuit.. Ik probeer altijd een bepaalde sfeer in mijn tekeningen op te roepen. In de reacties die ik de keren dat ik exposeerde, mocht ontvangen overheerst vaak iets van verbazing en verrassing. En dat is nou precies de bedoeling.

De leden van de beeldhouwgroep van Benn Schröer laten een brede verscheidenheid aan werk zien, van gestileerde en geabstraheerde vormen tot aan realisme grenzende beelden. Er wordt door de groep in zachte en harde steensoorten gewerkt.

Hanneke Heim Amstelveen
(Foto Hanneke Heim - 2010)

Hanneke Heim-Putto


van Hengstum Amstelveen
(Foto M. v. Hengstum - 2010)

Beeld van Michel van Hengstum


De 6 beeldhouwers zijn Annelies Haeck, Michel van Hengstum, Wil Thijssen, Hanneke Heim-Putto, Ank de Vries en Paul Krijnen. Hanneke Heim-Putto, één van de beeldhouwers vertelt over haar manier van werken, ‘ik vind het een mooi gegeven dat het beeld al in de steen aanwezig is, ik hoef het alleen in alle rust uit te pakken. Het inspireert me om heel goed te kijken en mijn blik te verruimen, mijn beeld te laten ontstaan door het overbodige weg te halen en tot de kern te gaan’.

Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE Amstelveen Openingstijden: Donderdag t/m zondag 12.00 tot 16.30 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.