Bijgewerkt: 31 juli 2021

Gedenksteen van politieagente Gabriëlle Cevat onthuld in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam
09-07-2021

Op vrijdag 9 juli 2021 is in de Piet de Winterlaan in Amstelveen een gedenksteen onthuld ter herinnering aan onze collega Gabriëlle Cevat. Ze werd op woensdagavond 9 juli 2008 op deze plek neergeschoten. Kort daarop overleed zij aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Zij werd 28 jaar.

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amsterdam - 2008)

De doodgeschoten politieagente Gabriëlle Cevat (1980-2008)


Gabriëlle was onderweg naar haar werk op het politiebureau in Amstelveen-Noord, toen zij voor haar een automobilist zag met uitzonderlijk rijgedrag. Zij volgde hem en toen hij stopte op een woonerf, sprak zij hem aan. De man schoot haar vrijwel onmiddellijk door haar hoofd. De dader werd in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar plus tbs.

De eenheid Amsterdam en de gemeente Amstelveen organiseerden samen de plaatsing van de gedenksteen. Bij de onthulling waren naast Gabriëlles familie en collega’s, politiechef Frank Paauw, teamchef Eric Aldewereld (basisteam Amstelveen), burgemeester Tjapko Poppens, en wethouder Herbert Raat aanwezig.

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amsterdam - 2021)

Frank Paauw korpschef van de Regionale Politie Eenheid Amsterdam met zijn collega's tijdens de onthulling van de gedenksteen van de doodgeschoten politieagente Gabriëlle Cevat op 9 juli 2021 in Amstelveen


'Ik vind het een heel mooi initiatief'- zegt politie-collega en hartsvriendin Amanda, bij wie Gabrielle nog vaak in gedachten is en al helemaal bij speciale gebeurtenissen in haar leven. 'Zoals bij de geboorte van mijn dochter, daar had ze bij moeten zijn.' Op de plek des onheils is Amanda al heel lange tijd niet geweest. 'Er kan nooit genoeg aandacht zijn voor het feit dat ze op zo jonge leeftijd haar leven gaf. We zijn nu 13 jaar verder, ik mis haar nog steeds.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De gedenksteen van hoofdagente Gabriëlle Cevat in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Tjapko Poppens burgemeester en Herbert Raat wethouder tijdens de herdenking op 9 juli 2021


Amstelveen gaat een laan vernoemen naar hoofdagente Gabriëlle Cevat in de nieuwbouwwijk De Scheg. Zij heeft haar leven gegeven voor onze veiligheid. Lees ook: Rouwstoet hoofdagente rijdt door AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.