Bijgewerkt: 3 december 2021

Geef Openluchttheater Elsrijk een dak!

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel
20-02-2018

Het Openluchttheater Elsrijk wordt steeds meer een serieus Amstelveens theater. In 2018 staan maar liefst 12 verschillende optredens en activiteiten ingepland. Vanaf zondag 27 mei start het theaterseizoen. Echter elke voorstelling is het weer spannend: “Wat doet het weer?” Bij een aankomende bui moet er besloten worden, louter uitgaande van de buienradar Amstelveen, of er uitgeweken moet worden naar een binnenruimte of niet? Dit is zo omslachtig, dat het Stadsdorp Elsrijk het initiatief heeft genomen een inzameling te houden met als thema: “Geef Openluchttheater Elsrijk een dak!”

Foto Amstelveen
(Bron Openluchttheater Elsrijk - 2018)

Het ontwerp van het overdekte podium van het Openluchttheater Elsrijk


Het bestuur van het openluchttheater heeft een botenbouwer gevraagd na te denken over een overkapping en constructie daarvan. Dit heeft geresulteerd in een schitterend ontwerp, dat goed past in de parkachtige omgeving van het theater. Het voldoet aan de akoestische eisen en is zéér gebruiksvriendelijk. Zodanig, dat het dak binnen 8 minuten in te hijsen is! Het Openluchttheater Elsrijk vervult van oudsher een cultureel- en maatschappelijke functie in Amstelveen. Om die reden heeft Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) besloten dit theater te ondersteunen en de opbrengst van haar jaarlijkse “Paaseitjesactie” aan de totstandkoming van een overkapping te zullen doneren. De club verkoopt zakjes met 200 gram heerlijke chocoladepaaseitjes, van de bekende Amstelveense chocolatier Martinez, voor € 5 per zakje.

Op zaterdag 17 maart 2018 tussen 14.00 en 16.00 uur worden zakjes met paaseitjes verkocht in de blokhut van het Openluchttheater Elsrijk aan de Ruwiellaan 20, achter de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan. Een bezoek is tevens een mooie gelegenheid om de nieuwe blokhut van het theater en het ontwerp voor de overkapping te bekijken. Bezoekers ontvangen een kopje koffie mét een paaseitje om te proeven! Meer informatie op www.openluchttheaterelsrijk.nl en www.rotary.nl/amstelveennieuweramstel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS