Bijgewerkt: 28 januari 2022

Geen Haagse toestanden in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
01-07-2013

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Deze week wordt de laatste 'Kadernota' van deze collegeperiode besproken in de gemeenteraad. Klinkt saai, is het ook, maar toch is de Kadernota belangrijk. Hiermee bepalen we, hoe we het beschikbare geld gaan verdelen in de begroting die later dit jaar verschijnt.

Toen we in 2010 begonnen moesten we ruim € 12 miljoen bezuinigingen op een begroting van bijna 180 miljoen. Klinkt makkelijk, maar is het niet. Door toen, in één keer door de zure appel te bijten, kwam er rust op het financiële front.

Zo konden de investeringen in onderwijshuisvesting volledig doorgaan. Ook hebben we meevallers, zoals geld dat terug kwam uit IJsland niet meteen uitgegeven. Dit hebben we onder meer gebruikt om grondopbrengsten die te optimistisch waren geraamd af te boeken. Ook zijn we zaken anders gaan doen.

Bijvoorbeeld het jongerenwerk. Met minder geld hebben we meer resultaat geboekt door de werkvloer weer centraal te stellen in plaats van mooie rapporten. We zijn als overheid weer op straat. Natuurlijk is nog steeds overlast. maar veel minder dan een paar jaar geleden. Gelukkig hebben we nog wel geld om goede initiatieven in Amstelveen een kans te geven.

Ook in de volgende collegeperiode 2014-2018 moeten we het met minder doen: € 7,5 miljoen. Om geen ‘Haagse toestanden’ te krijgen, waar bezuinigen vaak uitdraaien op belastingverhoging, zijn we samen met de gemeenteraad daar nu al mee bezig. Als je minder geld aan je organisatie in 2015 wilt uitgeven, dan moet je in 2013 al aan de slag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.