Bijgewerkt: 1 april 2023

Geen belangstelling voor SamenLoop voor Hoop Amstelveen 2015

Nieuws -> Informatief

Bron: SamenLoop voor Hoop
03-06-2015

SamenLoop voor Hoop Amstelveen 2015 wordt afgelast vanwege gebrek aan belangstelling. Het geruis is even tot stilte gebracht in Amstelveen. Met zeer veel spijt in ons hart moeten wij deze mededeling doen. De argumentatie is, dat als wij realistisch zijn het ons niet gelukt is om op enige wijze voldoende teams uit de gemeenschap bij elkaar te doen verkrijgen voor het slagen van de SamenLoop voor Hoop Amstelveen 2015.

Hierdoor moeten wij besluiten om de SamenLoop voor Hoop Amstelveen 2015 af te blazen. In de afgelopen weken hebben wij nog zeer veel inspanningen verricht om het aantal teams te doen verhogen, echter deze inspanning heeft niet het gewenste resultaat geleid van minimaal 15 teams. Dit is de minimale norm gesteld door het KWF. Op dit moment hebben wij 10 aangemelde teams. Met dit lage aantal halen wij dan ook op geen enkele wijze een resultaat, waarmee iedereen tevreden zou zijn. Als wij dan ook nog eens zouden kijken naar de mogelijke dan te realiseren opbrengst van de SamenLoop voor Hoop Amstelveen 2015 is dit een te laag bedrag en zeker niet te verantwoorden naar de teams.Het spijt ons zeer, niet anders te kunnen berichten op dit moment. Wij gaan de komende dagen evalueren, weer vooruit kijken en ons beraden over de toekomst van de SamenLoop Voor Hoop Amstelveen. Dus blijf ons volgen, wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Het voorbereidingsteam.

Op 13 en 14 juni 2015 zou SamenLoop voor Hoop Amstelveen plaats vinden op het Stadshart. Op zaterdag om 15.00 zou dit 24-uurs evenement starten met de Openingsceremonie. Daarna zouden de deelnemers (teams) hun rondjes wandelen. In 2011 heeft dit evenement nog 31.000 euro heeft opgebracht en in 2013 was de opbrengst al minder: 22.105 euro.

Geschiedenis

Relay for Life (SamenLoop voor Hoop) ontstond in 1985 in de VS, toen dr. Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding. In Nederland werd de eerste Relay for Life in 2006 georganiseerd onder de naam 'SamenLoop voor Hoop'. Dit was in Borger (D). Daarna volgden er jaarlijks steeds meer gemeenten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.