Bijgewerkt: 2 december 2023

Geen fietsen, of scooters worden afgevoerd naar Amsterdam

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
20-03-2011

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Soms staan fietsen en scooters pal voor de ingangen van het Stadshart. Hulpdiensten, invaliden, bewoners en bezoekers komen hierdoor in de moeilijkheden en het leidt tot onveilige situaties. Daarom had het college van B en W eerder besloten, dat fietsen en scooters die echt in de weg staan afgevoerd zouden worden naar het Westelijke havengebied in Amsterdam.

Sticker Amstelveen
(Foto Herbert Raat - 2011)

Theo van Emmerik van het Wijkplatform Stadshart met wethouder Herbert Raat voor de Bijenkorf plakken ze waarschuwingstickers op de fietsen die de ingang barricaderen


 In Amsterdam hebben ze zo'n loods waar fietsen scooters worden opgeslagen. Op de maatregel kwam (terecht) kritiek. Vanuit de gemeenteraad, maar ook van sommige Amstelveners die dachten, dat elke fiets die niet in een rek staat afgevoerd zou worden. Opmerkelijk is wel, dat sinds de aankondiging van dit plan er een duidelijke afname is geconstateerd van de overtredingen.

Toch hebben we nog eens goed nagedacht in het college van B en W of het allemaal op deze manier moet. De uitkomst hiervan is, dat we geen fietsen en scooters gaan afvoeren naar Amsterdam. Vrijdag hebben we de gemeenteraad hierover geïnformeerd.

Betekent dit, dat je een scooter of fiets nu weer pal voor de ingang van het Stadshart kan parkeren? Nee, een boete krijg je dan alsnog. Maar ik hoop, dat boetes niet nodig zijn en dat iedereen rekening houdt met elkaar. In ieder geval hoeven Amstelveners niet naar Amsterdam om hun fiets of scooter op te halen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.