Bijgewerkt: 17 augustus 2022

Geen inzameling van GFT-afval en kerstbomen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-01-2022

Er is een groot aantal zieken bij Afvalbeheer van de gemeente Amstelveen. Dit zorgt ervoor dat er tijdelijk geen inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) is en de inzameling van kerstbomen vertraging oploopt. De gemeente doet haar uiterste best om de inzameling zo snel mogelijk weer op volle toeren te laten draaien. 

Bekijk op de website Mijn Afvalwijzer of in de Afvalwijzer App het laatste nieuws over nieuwe inzameldata. U kunt de Afvalwijzer App downloaden voor Android of Apple. Via de app ontvangt u ook pushberichten met informatie en tips over afval.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Ondergrondse afvalcontainers in Westwijk, Amstelveen voor sorteren van restafval, plastic, metaal, blik en drinkpakken (PMD), papier en een groente-, fruit- en tuinafval (GFT) container aan de rechterkant van de foto


Inzameling GFT-afval. Vanaf dinsdag 11 januari 2022 tot en met 16 januari 2022 worden er geen groene GFT-rolcontainers geleegd. GFT staat voor Groente-, fruit- en tuinafval. U hoeft geen melding via de Fixi-website of app te maken als uw GFT-afval niet is opgehaald. Rond deze tijd van het jaar hebben de meeste mensen weinig GFT-afval en door de lage temperaturen blijft afval langer goed in de container. Heeft u toch teveel GFT-afval? Dan kunt u dit gratis bij het Afvalbrengstation inleveren. De inzameling van ander afval zoals PMD (Plastic verpakkingsmateriaal, Metaal/blik en Drinkpakken) en papier gaat door volgens schema. 

Update 12 januari 2022. Helaas is er ook vanaf 17 januari tot en met 23 januari geen inzameling van GFT-afval. Naar verwachting wordt de inzameling van GFT-afval op 24 januari 2022 weer volgens schema hervat. Het ophalen van kerstbomen is vertraagd. U kunt uw kerstboom aanbieden bij een ophaalpunt in uw wijk of zelf wegbrengen.

Update 12 januari 2022. De kerstbomen worden een week later ingezameld. Kerstbomen die op maandag 10 januari 2022 aan de straat konden worden gezet, worden nu op maandag 17 januari 2022 opgehaald, dinsdag 11 januari op 18 januari 2022 enzovoort. De nieuwe inzameldata bekijkt u in de digitale Afvalkalender op de website Mijn Afvalwijzer of in de Afvalwijzer App. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.