Bijgewerkt: 17 april 2024

Geen sirenetest op de 2de Paasdag

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
30-03-2013

Normaal gesproken wordt op iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur de sirene getest. Op maandag 1 april 2013 is dit niet het geval. Dit omdat deze dag samenvalt met 2de Paasdag, een nationale feestdag. Op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen wordt de sirene nooit getest.

sirene Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Als de sirene gaat, ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en luister naar de calamiteitenzender


Wanneer sirenetest?

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur precies wordt de sirene getest. Dit doen we om te checken, of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. Als u dan de sirene hoort, weet u dat er niets aan de hand is. De eerstvolgende sirenetest vindt plaats op maandag 6 mei 2013 om 12.00 uur precies. Als u dan de sirene hoort, weet u dat er niets aan de hand is. Meer weten over de sirenes. Bekijk de pagina van de Rijksoverheid.

Wat moet ik doen als de sirene gaat?

Als de sirene gaat, ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en luister naar de calamiteitenzender (de regionale radiozender). Soms waarschuwt de overheid u via geluidswagens. U vindt ook informatie op internet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.